Subcategorieën
Dit boek legt kernachtig en in begrijpelijke taal de basisprincipes en -begrippen van de pedagogiek uit. Praktijk en theorie komen aan bod. Herziene druk met aandacht voor de gevolgen van covid-19.
Een boek over literatuuronderwijs en het leesproces van kinderen in kleuter en basisonderwijs. Met uitgewerkte voorbeeldlessen met lesdoelen, leerinhouden en duidelijke lesopzetten voor alle type lezers.
Methode psychologie voor het voortgezet (secundair) onderwijs. Dit deel geeft leerlingen inzicht in hun eigen ontwikkeling. Werkboek.
Methode psychologie voor het voortgezet (secundair) onderwijs. Dit deel geeft leerlingen inzicht in hun eigen ontwikkeling. Leerboek.
Dit studieboek biedt een domeinonafhankelijk kader voor het typeren van ontwerpprocessen. Leer innovatieve oplossingen bedenken voor (complexe) problemen en vraagstukken. Voor het hoger beroeps- en wetenschappelijk onderwijs.
Vanuit praktijkvoorbeelden en ervaringen uit de klas biedt dit boek theorie en bijpassende oefeningen om als leraar secundair onderwijs effectiever te leren communiceren.
Praktische tips, werkvormen en (online) voorbeelden voor docenten die op zoek zijn naar handvatten bij de uitdagingen van online onderwijs: contact maken en houden, privacy, feedback en groepswerk.
Een methode van leeftijdsgewijze vormen van gespreksvoering met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Voor iedereen die met kinderen werkt, ouders, leerkrachten, hulpverleners, therapeuten, politieagenten... 20ste herziene druk
Ongelijkheid, segregatie, lage verwachtingen, taalachterstand, racisme: ons onderwijs staat voor grote uitdagingen. Veel van de studieboeken en cursussen die de toekomstige generaties professionals klaar moeten stomen, schieten tekort. Dit wetenschappelijk onderbouwd boek doet daar iets aan. Laat je inspireren door gefundeerde praktijkvoorbeelden om het...
Dit boek geeft (toekomstige) leerkrachten materiaal om inspirerende natuur- en technieklessen vorm te geven, met werkvormen, materialen en lesmodellen.
Een praktische en realistische leidraad bij het voorbereiden en uitvoeren van praktijkonderzoek in eigen school. Voor (aankomende) leraren. 4de herziene druk.
Dit boek geeft inzicht in de verschillende religies en levensbeschouwingen aan de hand van zes levensvragen. Met 40 lesvoorbereidingen en 60 beschreven werkvormen. Voor leerkrachten (in opleiding).
Een praktijkboek voor basis- en secundair onderwijs over motivatieprocessen en intrinsieke motivatie, met veel casussen uit de klassituatie en praktische tools om een gemotiveerde leeromgeving te creëren.
Krijg inzichten in je talenten als leerkracht, bouw veerkracht en zelfvertrouwen op en leer echt contact te maken met kinderen.
De vakinhoud aardrijkskunde in het basisonderwijs. Gebaseerd op de kennisbasis aardrijkskunde voor de pabo. Met verdiepende vraagstukken en begrippenlijsten.
Hoe creëer je een vriendelijke en veilige omgeving waarin leerlingen optimaal kunnen leren? Tweede editie, verrijkt met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over diverse onderwerpen.
Een klassieker op het gebied van filosoferen met kinderen. Om de ontwikkeling van samenwerkend onderzoek in het onderwijs te ondersteunen door middel van het klassikale onderzoeksgesprek en het werken in kleine groepjes.
Een overzicht van 'wat werkt' in de hulpverlening aan uithuisgeplaatste jeugdigen op basis van de wetenschap en de praktijk.
Dyslexietraining van 6 bijeenkomsten waarin leerlingen zichzelf beter leren kennen en praktische leerstrategieën ontwikkelen. Met achtergrondinformatie voor ouders en begeleiders.
Dit boek biedt handvatten voor het ontwerpen en geven van goede en boeiende aardrijkskundelessen in het basisonderwijs.
Dit boek helpt leerkrachten (in spe) om hun ‘innerlijke democratie’ te ontwikkelen en hun leerlingen democratische vaardigheden bij te brengen. Met online materiaal.
Dit boek helpt sociaal werkers overtuigend te verwoorden waar ze voor staan, waar ze goed in zijn, wat ze doen en wat de impact daarvan is.
Dit boek biedt (toekomstige) leraren vanuit een positieve invalshoek handvatten om een plezierige lessfeer in de klas te bevorderen.
Het meest complete boek over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen, geschreven vanuit het wetenschappelijk gefundeerde inzicht dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk van hoogbegaafde kinderen.
Grondige en praktijkgeoriënteerde introductie op het ontwerpen van motiverende lessen met technieken van game designers en gesteund op inzichten in de motivatiepsychologie, onderwijskunde en de praktijk van alledag.