Een breed inzetbaar handboek voor iedereen die betrokken is bij het begeleiden van mensen met een psychische aandoening naar (of behoud van) werk of opleiding.
Essentiële informatie en inzicht hoe professioneel om te gaan met beroepssituaties waarbij seksualiteit en intimiteit een rol spelen.
Dit boek is een eerste stap om interprofessioneel te leren werken in zorg en welzijn. Een oefening om de dialoog te leren voeren over mensbeelden. Voor (aankomende) professionals in zorg en welzijn.
Basiskennis over reflecteren. Theoretische achtergronden afgewisseld met praktijkvoorbeelden en persoonlijke verhalen. Voor studenten sociale studies, gezondheidszorg, juridische opleidingen en veiligheid.
Dit boek laat zien hoe een sociaal professional kan werken aan belangrijke grondhoudingen zoals aandacht, empathie en een onderzoekende houding. Ook komen vaardigheden zoals observeren, luisteren, afstemmen en non-verbale communicatie aan bod.
Dit boek geeft algemene informatie over taalontwikkelingsstoornissen en handelingsgerichte informatie met betrekking tot het hele interventietraject: van signalering tot evaluatie van therapie.
Dit boek geeft antwoord op praktische vragen over klank en spraak tegen de achtergrond van de systematiek van de menselijke taal.
De belangrijkste info over dementie overzichtelijk bij elkaar, vanuit het perspectief van mensen die beroepsmatig zorgen voor personen met dementie en hun mantelzorgers.
Dit handboek helpt zorgprofessional en sociaal werkers via het gebruik van de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) de competenties te verwerven die nodig zijn om mensen maatschappelijk te ondersteunen.
Dit boek beschrijft welke invloed cultuur en religie hebben op zorg en welzijn en geeft praktische tips hoe de professional daarmee kan omgaan. Uitgangspunt daarbij is de belevingswereld van de individuele patiënt of cliënt.
Het eerste standaardwerk over destigmatisering bij psychische aandoeningen in Nederland. Over publiek stigma, zelfstigma en stigma in de hulpverlening en effectieve strategieën en interventies om stigmatisering te verminderen en te voorkomen.
Het gaat er niet om hoe oud we worden. Het gaat erom hoe we oud worden. Vanuit dit motto verkent het boek de rol van sociaal werk in een ouder wordende samenleving.
Een klassieker, een must voor iedereen die betrokken is bij autisme.
Deze flexibele denkmethode laat zien hoe de kwaliteit van groepsgesprekken positief beïnvloed kan worden. Met de vele reflectieve en activerende opdrachten, concrete adviezen en veel voorbeelden uit zeer diverse praktijksituaties.
Een toegankelijk geschreven boek dat kernvaardigheden als samenwerken, besluitvorming, conflicthantering, voorzitten, onderhandelen, presenteren, leidinggeven en omgaan met diversiteit koppelt aan het werken in teams.
Dit beschrijft het proces dat de cliënt eerst zelf en daarna met hulp van de praktijkondersteuner van de huisarts (POH-GGZ) doorloopt: van hulpvraag naar actieplan tot uitvoering.
De resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar de spraakstoornis broddelen verwerkt tot een concrete behandelmethode, met theoretische achtergronden, diagnostiek, therapeutische strategieën en veel voorbeelden. 2de geactualiseerde druk.
Compact naslagwerk dat sociale professionals in zorg, welzijn, onderwijs en rechtspraktijk op een speelse manier aanzet tot reflectie. Het koppelt wetenschappelijke informatie aan praktische toepassingen.
Praktische werkvormen voor communicatieve taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen, met 123 uitgewerkte, op thema geordende activiteiten.
Compleet herziene editie van de bestseller onder de autismeboeken. Met nieuwe inzichten, o.m. over diagnostiek en begeleiding, maar met dezelfde, toegankelijke stijl van vroeger.
Over vijf benaderingen in de sociologie: het structureel functionalisme en de systeemtheorie, het symbolisch interactionisme en de etiketteringstheorie, de disciplineringstheorie, de kritische theorie, en de civilisatietheorie.
Voor sociale professionals is het belangrijk inzicht te hebben in de vele facetten van hun eigen identiteit en die van anderen. Dit boek helpt hen daarbij.
Dit boek geeft studenten van medische opleidingen en zorgprofessionals inzicht in de rol van (culturele) diversiteit binnen de gezondheidszorg.
Dit boek biedt studenten audiologie, audicien, logopedie en KNO-arts de basiskennis over geluid, de waarneming ervan en over het gehoororgaan vanuit natuurkundige en anatomische invalshoek.
Wetenschappelijke gegevens over opvoeden en wat ouders daarmee willen bereiken worden in een cultureel-maatschappelijk kader geplaatst, zodat de lezer inzicht krijgt in de verschillende bevolkingsgroepen en in de diversiteit bínnen deze groepen.