Volledig herziene 7de druk van het Neuman System Model, met nog meer nadruk op de vertaling en toelichting van het theoretische model naar de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige.
Dit studieboek biedt een theoretisch kader waarmee professionals in het sociale domein preventie kunnen integreren in hun werkpraktijk. Met online studieopdrachten en verdiepende literatuur. Grondig geactualiseerde 5de druk.
Dit boek biedt de logopedist (in opleiding) een referentiekader voor systemische diagnostiek en behandeling, reflectie en evaluatie. Vijfde, geactualiseerde druk.
Protective wraps, transcultural aid for families offers a new perspective on the care practice. It deals with what a professional needs for an open dialogue with 'the Other'. Revised edition.
Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.
A textbook for today’s healthcare professionals facing a growing population of patients with different cultural backgrounds, religions and lifestyles, providing them with new insights from cultural anthropology, medical anthropology and intercultural communication.
Dit boek beschrijft de relevantie en de toepasbaarheid van de contextuele benadering van Boszormenyi-Nagy voor de hulpverlening en aanverwante werkvelden. Met extra (beeld)materiaal online.
Dit boek helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen.
Dit boek helpt professionals in zorg en welzijn om mensen te begeleiden bij het versterken van hun zelfregie en het vitaliseren en betrekken van hun netwerk bij het omgaan met problemen. Met aanvullend online studiemateriaal. 3de geactualiseerde druk.
In drie delen reikt het boek methoden en tools aan om op een andere manier naar het dagelijkse werk te kijken, praktische problemen op te lossen en vernieuwingen te realiseren.
Een helder overzicht van het verpleegkundig proces, de ziektebeelden, de anatomie en de fysiologie. Alles om voldoende neurologische vakbekwaamheid op te doen als (basis)verpleegkundige of als neuro-verpleegkundige. Nieuwe 13de druk
Dit boek beschrijft de werkwijze van een cognitief linguïstische therapie (CLT) op maat voor module specifieke taalstoornissen op klank- en woordniveau bij personen met afasie (PMA).
Dit boek focust op de ontwikkelingen in de professionele geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland, geplaatst in een historisch perspectief.
Strategische analyses van verschillende aspecten en onderdelen van de zorgsector, die professionals, beleidsmakers en geïnteresseerden overzicht en inzicht bieden. Ten behoeve van beleidsontwikkeling, beschouwingen of besluitvorming over onderwerpen en processen binnen de zorg.
Dit boek bereidt studenten en professionals, met theorie, praktijkervaringen en dialoog- en reflectievragen, voor op hun ontmoetingen met werkende mantelzorgers.
Inspirerende gesprekken met mensen die de diagnose ongeneeslijke kanker kregen. Over de moeilijke opdracht opnieuw inhoud en betekenis aan hun leven te geven. Aangevuld met reflecties van experts.
Hoe kunnen gezondheidsprofessionals gedrag bevorderen dat bijdraagt aan gezond ouder worden? De nodige modellen en theorieën en veel aandacht voor de invloed van voeding, bewegen, slaap, stress en sociale interactie.
Dit lesboek laat studenten en zorgprofessionals zien wat er gebeurt tijdens de communicatie met patiënten, en wat je kunt doen om tot betere interculturele communicatie te komen.
Dit standaardwerk geeft een toegankelijk overzicht van de stand van zaken rond en de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Volledig geactualiseerde 4de druk. Voor studenten en professionals in sociale beroepen.
In dit boek worden het ontstaan, de ontwikkeling, de diagnose en behandeling van stotteren besproken bij kinderen, jongeren en volwassenen en wordt de theorie stap voor stap vertaald naar de praktijk. 3de volledig herziene druk.
Dit praktijkboek gaat uit van persoonlijk diagnostiek waarbij iemand kwaliteiten en krachten het uitgangspunt vormen voor hulpverlening.
Dit boek onderzoekt op kritische wijze de belangrijkste aspecten van de hulp- en zorgrelatie in verhouding tot de veranderende maatschappelijke instituties, met als doel het sociaal reflectieve vermogen van studenten en professionals te verruimen en te verdiepen.
Dit boek beschrijft het interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn modelmatig en vanuit een breed perspectief. Voor studenten van sociale en zorgopleidingen en voor zorg- en welzijnsprofessionals.
Concrete voorbeelden van werkend aan meer kwaliteit in de zorg waarbij de kosten zich gunstig ontwikkelen. Vooral gericht op verpleegkundigen (in opleiding).
Dit compacte boek laat zien hoe je de zelfredzaamheid van ouderen kunt bevorderen en hoe deze autonomie zich verhoudt tot de behoefte aan controle in de ouderenzorg. Daarnaast gaat de auteur in op een aantal managementprincipes die de wendbaarheid en cliëntgerichtheid van zorgorganisaties versterken.