Dit boek helpt (toekomstige) professionals om met behulp van Evidence Based Practice de beste begeleiding of oplossing te bieden. Zowel de theorie als complexe casussen worden belicht.
Praktisch boek dat de werelden van gezondheid en welzijn samenbrengt om positieve gezondheid toe te passen vanuit intensieve samenwerking. Algemene introductie in gezondheid, gezondheidsbevordering en gedragsmodellen + uitwerking in verschillende praktijksettings.
Dit boek biedt (toekomstige) professionals in zorg en welzijn een stevige theoretische en praktische basis om actief en flexibel te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen, nieuwe ideeën op te doen en deze te realiseren.
This book offers healthcare students in higher education practical support when learning about evidence-based practice and practice-based research during their entire studies, a good preparation for their final thesis, and a basis for working in their professional practice.
Een sociaal-kunstzinnige dagbehandeling voor volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking, met dementie en mensen met psychosociale problemen, volgens de methodiek 'kracht in contact met kunst' (KICK).
Dit studieboek voor het hoger gezondheidszorgonderwijs leert je problemen uit de praktijk gericht te onderzoeken, onderzoek te waarderen, wetenschappelijke artikelen kritisch te lezen en te komen tot oplossingen voor praktijkproblemen.
Deze uitgave laat zien hoe sociaal werkers de waarde sociale rechtvaardigheid kunnen bevorderen door hun eigen manier van werken. Voor hogere sociale studies en post-hbo-opleidingen.
Hoe bied je als zorgprofessional warme, begripvolle en betrokken ondersteuning en blijf je de mens achter de patiënt zien? Een studieboek voor aankomende en professionele zorgverleners.
Dit studieboek biedt een theoretisch kader waarmee professionals in het sociale domein preventie kunnen integreren in hun werkpraktijk. Met online studieopdrachten en verdiepende literatuur. Grondig geactualiseerde 5de druk.
Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.
Dit boek beschrijft de relevantie en de toepasbaarheid van de contextuele benadering van Boszormenyi-Nagy voor de hulpverlening en aanverwante werkvelden. Met extra (beeld)materiaal online.
Dit boek helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen.
Dit boek helpt professionals in zorg en welzijn om mensen te begeleiden bij het versterken van hun zelfregie en het vitaliseren en betrekken van hun netwerk bij het omgaan met problemen. Met aanvullend online studiemateriaal. 3de geactualiseerde druk.
In drie delen reikt het boek methoden en tools aan om op een andere manier naar het dagelijkse werk te kijken, praktische problemen op te lossen en vernieuwingen te realiseren.
Dit boek focust op de ontwikkelingen in de professionele geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland, geplaatst in een historisch perspectief.
Strategische analyses van verschillende aspecten en onderdelen van de zorgsector, die professionals, beleidsmakers en geïnteresseerden overzicht en inzicht bieden. Ten behoeve van beleidsontwikkeling, beschouwingen of besluitvorming over onderwerpen en processen binnen de zorg.
Dit boek bereidt studenten en professionals, met theorie, praktijkervaringen en dialoog- en reflectievragen, voor op hun ontmoetingen met werkende mantelzorgers.
Inspirerende gesprekken met mensen die de diagnose ongeneeslijke kanker kregen. Over de moeilijke opdracht opnieuw inhoud en betekenis aan hun leven te geven. Aangevuld met reflecties van experts.
Hoe kunnen gezondheidsprofessionals gedrag bevorderen dat bijdraagt aan gezond ouder worden? De nodige modellen en theorieën en veel aandacht voor de invloed van voeding, bewegen, slaap, stress en sociale interactie.
Dit standaardwerk geeft een toegankelijk overzicht van de stand van zaken rond en de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Volledig geactualiseerde 4de druk. Voor studenten en professionals in sociale beroepen.
In dit boek worden het ontstaan, de ontwikkeling, de diagnose en behandeling van stotteren besproken bij kinderen, jongeren en volwassenen en wordt de theorie stap voor stap vertaald naar de praktijk. 3de volledig herziene druk.
Dit praktijkboek gaat uit van persoonlijk diagnostiek waarbij iemand kwaliteiten en krachten het uitgangspunt vormen voor hulpverlening.
Dit boek onderzoekt op kritische wijze de belangrijkste aspecten van de hulp- en zorgrelatie in verhouding tot de veranderende maatschappelijke instituties, met als doel het sociaal reflectieve vermogen van studenten en professionals te verruimen en te verdiepen.
Dit boek beschrijft het interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn modelmatig en vanuit een breed perspectief. Voor studenten van sociale en zorgopleidingen en voor zorg- en welzijnsprofessionals.
Dit boek geeft inzicht in de psychische processen en problemen die een rol spelen bij het veranderen van gedrag. Het accent ligt op zelfregulatie.
Activiteiten
Momenteel geen aankomende activiteiten