Hoe zorg je er als hulpverlener voor dat ouders en pleegouders bij perspectiefbiedende pleeggezinplaatsing een samenwerkingsrelatie aangaan en dat hun rollen voor iedereen duidelijk zijn?
Een overzicht van 'wat werkt' in de hulpverlening aan uithuisgeplaatste jeugdigen op basis van de wetenschap en de praktijk.
Breed en up-to-date overzicht van behandelingen en interventies voor gehechtheidsproblemen die nu in de jeugdgezondheidszorg, de jeugdhulpverlening en de jeugd GGZ worden ingezet.
Praktische handvatten om je ouderschap vorm en inhoud te geven volgens de opvoedingsmethode van dr. Thomas Gordon. Voor ouders, gastouders, pleegouders en andere opvoeders.
Anne Maaskant onderzocht welke factoren het voortijdig afbreken van pleegzorgplaatsingen voorspellen en hoe de risico’s op deze afbreuk verkleind kunnen worden.
Een praktisch en oplossingsgericht boek voor alledaagse juridische vragen rond pleegzorg, ook voor de professional. Herziene editie
Gesprekken met ouders wier kinderen definitief in een pleeggezin zijn geplaatst en met experts op het gebied van jeugdbescherming. Een pleidooi voor begrip voor de gevoelens van ouders én voor een paradigmawijziging binnen de pleegzorg.
Methode ter ondersteuning en stimulering van het hechtingsproces van pleegkinderen in de eerste maanden na plaatsing in het pleeggezin. Handleiding met methodiek en veel praktijkvoorbeelden.
Geschreven vanuit kinderen die te maken krijgen met uithuisplaatsing. Hoe ervaren zij jeugdzorg en wat is de impact van het beleid? Voor iedere professioneel en geïnteresseerde die werkelijk hulp wil bieden aan kinderen die dat nodig hebben.
Handboek en naslagwerk over het inzetten van video-interactiebegeleiding in adoptiegezinnen. Met veel praktijkvoorbeelden en gebaseerd op de jongste wetenschappelijke inzichten en een jarenlange ervaring.
Vooraanstaande Nederlandse deskundigen laten hun licht schijnen op verschillende gedragsproblemen in de context van het pleegkind zijn. Aangevuld met verhalen van pleegouders. Met een nieuwe inleiding over de kernthema's van de pleegzorg.
Welke mechanismen spelen na een gedwongen uithuisplaatsing bij zowel ouders als kinderen en hoe kunnen (pleeg)ouderbegeleiders de ouders begeleiden bij de verliesverwerking en het vinden of accepteren van hun nieuwe rol.
Op pragmatische wijze leidt de auteur de lezer binnen in de belevingswereld van geadopteerde tieners en geeft ze vele adviezen over hoe ouders in deze periode de communicatie gaande kunnen houden.