Een volledig oudergericht behandelprogramma voor ouders met angstige kinderen en adolescenten. Met duidelijke richtlijnen en praktische suggesties. Van het leren begrijpen van de angst, het leren praten met het kind tot het vermijden van veelvoorkomende valkuilen.
In dit boek staat centraal wat professionele opvoedingsondersteuning inhoudt, met de nadruk op de preventieve functie die het kan vervullen. Bedoeld voor studenten sociale studies en professionals. 7de herziene druk.
Een helder geschreven boek, dat met vele voorbeelden de wereld van de puber op indringende wijze ontsluit. Geeft handvatten in communicatie met en opvoeding van pubers. Geschikt als leerboek in opleidingen voor mensen die met jongeren werken.
Dit studieboek biedt een theoretisch kader waarmee professionals in het sociale domein preventie kunnen integreren in hun werkpraktijk. Met online studieopdrachten en verdiepende literatuur. Grondig geactualiseerde 5de druk.
Materiaal voor het gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij adolescenten en jongvolwassenen zodat ze betere cognitieve-, emotionele- en gedragsvaardigheden ontwikkelen. Een must voor professionals.
Een methode van leeftijdsgewijze vormen van gespreksvoering met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Voor iedereen die met kinderen werkt, ouders, leerkrachten, hulpverleners, therapeuten, politieagenten... 20ste herziene druk
Een ‘must’ voor ouders, logopedisten, taal-spraakpathologen en andere deskundigen die werken met of zorgen voor jonge kinderen met een vertraagde taalontwikkeling. Compleet herziene 9de editie.
Ga aan de slag met kinderen en leer hen focussen op de mogelijkheden en het geloof dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen.
Vanuit de ervaringen van ouders en vanuit wetenschappelijke inzichten krijgen ouders in deze publicatie handvatten om de uitdagingen van de pittige eerste jaren beter aan te kunnen.
Dit boek gaat over de onlosmakelijke verbinding tussen de ontwikkeling van het kinderbrein en het bewegen. Het beschrijft hoe je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien waar het vastloopt, waarom het vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken.
Een praktische gids voor systeem- en oplossingsgerichte ambulante gezinshulpverlening voor jeugdigen met een lichte verstandelijke beperking.
Inspiratiebron met zeker honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen en helen, én achtergrond. Voor iedereen die met kinderen werkt en leeft. Ook voor Theraplay®-therapeuten.
Intensieve gezinsbegeleiding volgens de methodiek Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) en Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG), met grote aandacht voor oudergericht werken.
Praktische handvatten om je ouderschap vorm en inhoud te geven volgens de opvoedingsmethode van dr. Thomas Gordon. Voor ouders, gastouders, pleegouders en andere opvoeders.
Met de innovatieve inhoud van dit boek kunnen clinici ouders leren hoe ze met cognitieve gedragstherapeutische technieken hun kinderen (5 tot 12 jaar) kunnen helpen een angststoornis te overwinnen.
Yael Meijer, klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Fier (landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties) gaat in dit boek bevlogen in op de zorg voor het jonge kind in geweld en verwaarlozing.
De Stap-voor-stapmethode is een handige en efficiënte werkwijze om ouders te ondersteunen bij vaak voorkomende probleemsituaties in de dagelijkse praktijk van het omgaan met kinderen.
Cirkel van veiligheid: wat kinderen werkelijk nodig hebben om zich een leven lang emotioneel veilig te voelen. Zelfhulpboek voor ouders en opvoeders.
In dit boek biedt Hughes niet alleen training, maar ook kernvaardigheden en behandeltechnieken waarmee het model voor hechtingsgerichte gezinstherapie effectief binnen de klinische praktijk kan worden toegepast.
Dit boek beschrijft de kern van de methodiek van video-interactiebegeleiding, met voor elk specifiek werkveld (onderwijs, opvoeding, ouderen- en gehandicaptenzorg) een beknopte beschrijving.
Een systeem- en oplossingsgerichte methodiek van ambulante gezinshulpverlening. Een praktische gids op de weg die elke gezinshulpverlener met zijn gezinnen aflegt.
Twee beproefde praktijkboeken samengevoegd en herzien vanuit ouderschapstheorie, bufferdenken en nieuwe praktijktheorie.
Het eerste boek in zijn soort dat de therapeut een volledige handleiding biedt voor het gebruik van hechtingstherapie bij gezinnen.
Dit basisboek is vooral een praktijkboek met veel suggesties voor een professionele, dit is een respectvolle en vooral open houding tegenover ouders en veel handvatten voor een concrete aanpak die in de praktijk werkt.
Uitgangspunt van de methode Oudergericht Pedagogisch Adviseren is dat het pedagogisch advies meer over de ouder dan over het kind gaat. Systematische beschrijving, met voorbeelden. Een nuttig instrument voor elke hulpverlener.
Activiteiten
Momenteel geen aankomende activiteiten