Deze methode geeft de straathoekwerker handvatten om de begeleiding beter te laten aansluiten bij de jeugdzorg, biedt de jeugdhulpverlener nieuwe inzichten en toont gemeenten hoe ze deze gezamenlijke aanpak kunnen faciliteren.
Een helder geschreven boek, dat met vele voorbeelden de wereld van de puber op indringende wijze ontsluit. Geeft handvatten in communicatie met en opvoeding van pubers. Geschikt als leerboek in opleidingen voor mensen die met jongeren werken.
Dit studieboek biedt een theoretisch kader waarmee professionals in het sociale domein preventie kunnen integreren in hun werkpraktijk. Met online studieopdrachten en verdiepende literatuur. Grondig geactualiseerde 5de druk.
Dit boek geeft inzicht in de problematiek van grensjongeren, jongeren die een risico hebben om tot wettelijk strafbaar gedrag te komen en jongeren bij wie het al zover is en die behandeld en gestraft worden. Het gaat in op achtergronden, ontwikkeling, problemen en hulpverlening.
Een interactief voorleesboek dat leert minder snel boos te worden of anders en beter met boosheid om te gaan. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.
Hoe zorg je er als hulpverlener voor dat ouders en pleegouders bij perspectiefbiedende pleeggezinplaatsing een samenwerkingsrelatie aangaan en dat hun rollen voor iedereen duidelijk zijn?
Materiaal voor het gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij adolescenten en jongvolwassenen zodat ze betere cognitieve-, emotionele- en gedragsvaardigheden ontwikkelen. Een must voor professionals.
Een methode van leeftijdsgewijze vormen van gespreksvoering met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Voor iedereen die met kinderen werkt, ouders, leerkrachten, hulpverleners, therapeuten, politieagenten... 20ste herziene druk
22 casussen geven inzicht in de leefwereld van jongeren in kwetsbare situaties en maken duidelijk hoe jongerenwerkers deze jongeren kunnen ondersteunen bij het vormen van hun identiteit en het verwerven van een eigen plek in de maatschappij.
Dit boek legt een band tussen individuele levensverhalen en algemene sociologische theorieën en maatschappelijke verschijnselen. Voor studenten (en professionals) jeugd-, ouderen- of geestelijke gezondheidszorg.
Ga aan de slag met kinderen en leer hen focussen op de mogelijkheden en het geloof dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen.
Vanuit de ervaringen van ouders en vanuit wetenschappelijke inzichten krijgen ouders in deze publicatie handvatten om de uitdagingen van de pittige eerste jaren beter aan te kunnen.
Een overzicht van 'wat werkt' in de hulpverlening aan uithuisgeplaatste jeugdigen op basis van de wetenschap en de praktijk.
35 essays en enkele gedichten over kindermishandeling geven een beeld van de jongste geschiedenis die als een verwording van de jeugdzorg kan worden gekenschetst.
Concreet werkende handvatten voor het verbeteren van de zorg aan kinderen en volwassenen met een biologische, psychologische en sociale kwetsbaarheid.Voor alle (aanstaande) zorgprofessionals.
Een praktische gids voor systeem- en oplossingsgerichte ambulante gezinshulpverlening voor jeugdigen met een lichte verstandelijke beperking.
Praktijkboek voor hulpverleners, geschreven door hulpverleners. Biedt theoretische onderbouwing en praktische handvatten voor methodisch handelen in de residentiële hulpverlening aan jongeren met een ontwikkelingsproblematiek.
Het Praktijkboek presentie geeft studenten en professionals inzicht in de presentiebenadering over de volle breedte en biedt daarvoor taal, concepten en praktische handvatten.
Breed en up-to-date overzicht van behandelingen en interventies voor gehechtheidsproblemen die nu in de jeugdgezondheidszorg, de jeugdhulpverlening en de jeugd GGZ worden ingezet.
Centraal in deze studie staan de bevindingen van 15 jaar onderzoek naar 81 jonge Utrechtse veelplegers. Met een groot aantal aanbeveling voor de aanpak van deze jongeren.
Dit boek biedt een inleiding tot het brede gebied van het jeugdrecht, met een beknopt overzicht van de meest relevante juridische kwesties voor professionals die werken met kinderen en hun ouders.
Een voorlees- en praatboek waarmee moeilijke onderwerpen op een eenvoudige, speelse en (therapeutisch) verantwoorde wijze bespreekbaar worden gemaakt. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar.
De eerste wetenschappelijk onderbouwende uitgave die professionals in het jongerenwerk en studenten sociaal werk inzicht biedt in het werken met (groepen) meiden.
Vanuit een combinatie van praktijkervaring en literatuurstudie geeft de auteur aan hoe hulpverleners moeten omgaan met kinderen die overgaan tot onthullingen over mishandeling.
Een indrukwekkend pleidooi om verhalen een belangrijke plaats te geven in de psychotherapie met kinderen. Veel voorbeelden en een heldere beschrijving.