echtscheiding Er zijn 21 producten

Toont 1 - 21 van de 21 items
 • Beslissen over kinderen na scheiding
  Groenhuijsen

  Een pleidooi om bij beslissingen over kinderen bij echtscheiding uit te gaan van hun centrale belang om zich goed te mogen ontwikkelen. Vanuit een pedagogisch perspectief worden aannames en dogma’s geanalyseerd en van een helder alternatief voorzien. Een boek voor professionals, maar ook voor ouders en geïnteresseerden.

  32,90 €
 • Praktische tips en creatieve opdrachten voor kinderen en hun opvoeders
  Furman, Myllyniemi (illustr.)

  Met dit kleur- en doeboek kunnen kinderen op een speelse manier hun weg vinden in een nieuwe gezinssituatie en wennen aan het leven in twee gezinnen. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun opvoeders.

  16,90 €
 • Hoe ze functioneren en waarom ze zo functioneren
  Mol

  Stiefvaders, hun rol, positie en verantwoordelijkheid staan centraal in dit boek. Gebaseerd op herkenbare interviews gekoppeld aan theorieën uit de sociale wetenschappen.

  24,90 €
 • Het groeiboekje voor ouders als partners
  van Lith, Lips

  Een groeiboekje voor nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden door ook aandacht te kunnen blijven besteden aan de partnerrelatie. Met achtergrondinformatie en tips om de partnerrelatie goed te houden.

  14,95 €
 • Wegwijzer voor ouders
  Klein Velderman, Pannebakker, van Vliet

  Dit praktisch handboek geeft ouders steun en informatie waarmee ze hun kinderen veilig door de scheiding kunnen helpen. Met gesprekstechnieken, opvoedingsinformatie, trainingen en herkenbare anekdotes.

  21,95 €
 • Gezinsbegeleiders, relatie- en gezinstherapeuten
  Haverkort, Kooistra-Popelier

  Praktische handvatten voor de professional bij de begeleiding van ouders, stiefouders en kinderen na een scheiding.

  14,90 €
 • Handvatten voor professionals
  Willems

  Ruth Willems, psycholoog en trainer, vat de meest voorkomende vragen van hulpverleners die haar training volgden samen in een praktische procesbeschrijving.

  22,00 €
 • Werkboek voor jongeren met ouders in scheiding
  Klein Velderman, Pannebakker

  Praktisch werkboek met denkvragen, oefeningen en het bijhouden van een dagboek helpt je om te gaan met een scheiding. Plus informatie over wat er precies gebeurt bij een scheiding en welke rechten je hebt als kind.

  21,95 €
 • Een interventie voor ouders, kinderen en hun netwerk verwikkeld in een conflictscheiding
  van Lawick, Visser

  Therapeutische interventie voor ouders verwikkeld in conflicten na scheiding, bedoeld om de strijd te de-escaleren, zodat de kinderen minder stress ervaren. Derde herziene druk.

  37,00 €
 • Voor ouders
  van der Elst, Wierstra, van Lawick, Visser

  Werkboek bij het behandelprogramma voor gescheiden ouders die verstrikt zijn geraakt in destructieve, conflictueuze patronen. Ter ondersteuning voor ouders en hun sociale netwerk.

  20,00 €
 • Emoties, dilemma's en erkenning bij scheiden, nieuwe partner en samengesteld gezin
  Haverkort

  Wat zijn onze mogelijkheden als mens om heftige emoties bij scheiden om te zetten in erkenning en recht doen aan iedereen? Een boek voor mediators, advocaten, (stiefplan)coaches, kindbehartigers, psychologen, pedagogen, therapeuten, rechters en andere professionals. En natuurlijk voor iedereen interesse in of ervaring met scheiding of het samengestelde...

  34,00 €
 • Een handleiding om ongewenste scheiding en vechtscheiding te voorkomen
  Mes

  Dit boek helpt je huwelijksverbintenis vorm te geven en zo te beschermen tegen een ongewenste en ongelukkige scheiding.

  24,50 €
 • Een echtscheidingsleidraad
  Hendrikse-Voogt

  Een compleet en praktisch overzicht van alle aspecten in het echtscheidingstraject.

  26,00 €
 • Het Zandkastelenprogramma
  Neuman

  Over de impact die de scheiding op kinderen heeft vanaf de geboorte tot de eerste jaren van volwassenheid en hoe je daar als ouder het beste mee omgaat.

  29,00 €
 • uit elkaar na je vijftigste
  Langedijk, Smit

  Toegankelijk. Herkenbaar. Harde feiten en nuttige ervaringen van en voor mensen die na hun 50ste uit elkaar gaan en voor grote veranderingen staan. Voor en vanuit de praktijk geschreven.

  16,00 €
 • De weg door scheidingsprocessen
  Weimar, van Lith

  Een praktisch hulpmiddel dat scheidingsbemiddelaars, coaches, therapeuten en andere deskundigen die met scheidingssituaties van doen hebben handreikingen geeft om hun cliënten door het gehele scheidingsproces heen te navigeren.

  36,00 €
 • Manneke

  Dit boek gaat uitgebreid in op de achtergronden van de problematiek van de stiefmoeder. Eigen ervaringen en soms negatieve gevoelens als stiefmoeder en stiefoma vormden het uitgangspunt voor de zoektocht van de auteur.

  24,00 €
 • over de betekenis van echtscheiding voor jonge kinderen
  Delfos

  13,00 €
 • Verhalen voor kinderen van gescheiden ouders
  Wisse Smit

  Verhalen voor kinderen van gescheiden ouders met als belangrijkste uitgangspunt dat kinderen vertrouwen en zekerheid nodig hebben.

  16,95 €
 • Over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling
  van Leuven, Hendriks

  19,00 €
Toont 1 - 21 van de 21 items