Subcategorieën
Dit studieboek biedt een theoretisch kader waarmee professionals in het sociale domein preventie kunnen integreren in hun werkpraktijk. Met online studieopdrachten en verdiepende literatuur. Grondig geactualiseerde 5de druk.
Dit boek geeft inzicht in de problematiek van grensjongeren, jongeren die een risico hebben om tot wettelijk strafbaar gedrag te komen en jongeren bij wie het al zover is en die behandeld en gestraft worden. Het gaat in op achtergronden, ontwikkeling, problemen en hulpverlening.
Een interactief voorleesboek dat leert minder snel boos te worden of anders en beter met boosheid om te gaan. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.
Hoe zorg je er als hulpverlener voor dat ouders en pleegouders bij perspectiefbiedende pleeggezinplaatsing een samenwerkingsrelatie aangaan en dat hun rollen voor iedereen duidelijk zijn?
Werkboek met heldere uitleg, voorbeelden en cognitieve gedragstechnieken die leren kinderen omgaan met angstige gedachten en gevoelens. Voor 7 tot 11 jaar.
Praktische gids die kinderen inzicht geeft in wat zelfwaardering is en hoe ze meer eigenwaarde en zelfverzekerdheid kunnen ontwikkelen. Voor 7 tot 11 jaar.
Stiefvaders, hun rol, positie en verantwoordelijkheid staan centraal in dit boek. Gebaseerd op herkenbare interviews gekoppeld aan theorieën uit de sociale wetenschappen.
Materiaal voor het gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij adolescenten en jongvolwassenen zodat ze betere cognitieve-, emotionele- en gedragsvaardigheden ontwikkelen. Een must voor professionals.
Een methode van leeftijdsgewijze vormen van gespreksvoering met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Voor iedereen die met kinderen werkt, ouders, leerkrachten, hulpverleners, therapeuten, politieagenten... 20ste herziene druk
Een groeiboekje voor nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden door ook aandacht te kunnen blijven besteden aan de partnerrelatie. Met achtergrondinformatie en tips om de partnerrelatie goed te houden.
22 casussen geven inzicht in de leefwereld van jongeren in kwetsbare situaties en maken duidelijk hoe jongerenwerkers deze jongeren kunnen ondersteunen bij het vormen van hun identiteit en het verwerven van een eigen plek in de maatschappij.
Dit praktisch handboek geeft ouders steun en informatie waarmee ze hun kinderen veilig door de scheiding kunnen helpen. Met gesprekstechnieken, opvoedingsinformatie, trainingen en herkenbare anekdotes.
Dit boek legt een band tussen individuele levensverhalen en algemene sociologische theorieën en maatschappelijke verschijnselen. Voor studenten (en professionals) jeugd-, ouderen- of geestelijke gezondheidszorg.
Ga aan de slag met kinderen en leer hen focussen op de mogelijkheden en het geloof dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen.
Meervoudig bekroond handboek. Helpt zorgprofessionals en ouders te verhelderen of eigenzinnig gedrag van hoogbegaafde kinderen ten dele voortkomt uit een stoornis.
Praktische handvatten voor de professional bij de begeleiding van ouders, stiefouders en kinderen na een scheiding.
Magnetische cirkel en pictogrammen om te werken met Cirkels van Nabijheid, een methode die kinderen met een beperking op weg helpt naar autonomie en hen vaardigheden leert inzake privacy, intimiteit, seksuele ontwikkeling en voor jezelf opkomen.
Vanuit de ervaringen van ouders en vanuit wetenschappelijke inzichten krijgen ouders in deze publicatie handvatten om de uitdagingen van de pittige eerste jaren beter aan te kunnen.
Een heldere methode die kinderen met een beperking op weg helpt naar autonomie en hen vaardigheden leert inzake privacy, intimiteit, seksuele ontwikkeling en voor jezelf opkomen. Een prijswinnende lesmethode voor groepen kinderen in het speciaal onderwijs.
Een overzicht van 'wat werkt' in de hulpverlening aan uithuisgeplaatste jeugdigen op basis van de wetenschap en de praktijk.
Volg de motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen (5 tot 23 maanden) in een kinderdagverblijf dat zich heeft laten inspireren door het werk van de Hongaarse kinderarts en pedagoge Emmi Pikler.
Het meest complete boek over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen, geschreven vanuit het wetenschappelijk gefundeerde inzicht dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk van hoogbegaafde kinderen.
Leven en werk van Jacobus Johannes van der Werf, hoogleraar ontwikkelingspsychologie, met autobiografische fragmenten, wetenschappelijke publicaties en beschouwingen van anderen over zijn werk en persoon.
Gedegen beeld van de ontwikkeling van kinderen en adolescenten op basis van het werk van de belangrijkste theoretici. Geschikt voor gebruik in het onderwijs en als toegankelijk naslagwerk.
Dit boek gaat over de onlosmakelijke verbinding tussen de ontwikkeling van het kinderbrein en het bewegen. Het beschrijft hoe je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien waar het vastloopt, waarom het vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken.