schrijf je in op onze mailinglijsten

Boekenportaal Er zijn 116 producten

per pagina
Toont 101 - 116 van de 116 items
 • Cixous

  Hélène Cixous beschrijft een episode uit de complexe en kosmopolitische geschiedenis van haar moeders Joodse familie verweven met haar moeders jeugdherinneringen aan het vooroorlogse Osnabrück en lotgevallen van personages uit de literatuur. Ze speelt met feit en fictie, en laat zien hoe het leed van een oorlog blijft doorwerken. Met tekeningen van Pierre...

  22,50 €
 • En het probleem van motivatie in crisistijd
  Weil

  Een selectie van essays van Simone Weil uit de periode 1933-1943 over de oorlog en de dreiging daarvan. De chronologische volgorde stelt de lezer in staat in een kort bestek de bijzondere ontwikkeling van haar gedachteleven te volgen tot in haar laatste levensjaar (1943).

  17,50 €
 • gedichten
  Larkin

  Fikse bloemlezing van de beroemdste Engelse dichter van de tweede helft van de 20ste eeuw. Een representatieve keuze uit zijn werk van vroeg tot laat.

  25,00 €
 • De opzienbarende bekeringsreis van koningin Christina van Zweden 1654-1655
  Godfroy

  De reis naar Rome van koningin Christina van Zweden - juli 1654 tot december 1655 - verteld in de context van de woelige Europese geschiedenis van de nieuwe tijd. Op basis van nauwgezet historisch onderzoek.

  32,50 €
 • Tedja

  Honderd gedichten met namen als Marlene, Joep, Rineke en Erwin. Tedja laat het aan de lezer wie zij zijn en van welk maatschappelijke groep zij de uitgelezen kandidaten zijn. Tedja schrijft kritische poëzie die altijd en alleen naar zichzelf verwijst.

  22,50 €
 • Inzichten uit de begeleidingskundige praktijk
  Geenen, de Ronde

  Dit studieboek biedt professionals in het forensisch sociaal domein concrete handvatten om het onderlinge leren vorm te geven. Naast theoretische kaders en achtergrondkennis bevat het ook concrete praktijkverhalen en aanvullende verwerkingsopdrachten.

  29,95 €
 • Oltmans

  Deel 71 van de memoires van schrijver en journalist Willem Oltmans.

  25,00 €
 • Reynders, Schollaert (ill.)

  Een invoelend verhaal over een kleine jongen die zich ergens op het autismespectrum bevindt. Met dit verhaal hoopt de auteur dat de (voor)lezers een rode draad vinden om samen op weg te gaan met hun kind door de kluwen die onze samenleving voor velen is.

  14,95 €
 • Dagboek van een Spanjestrijder
  Ruivenkamp

  Voor zover bekend het enige dagboek van een Nederlander die meevocht in de Spaanse burgeroorlog. In 2019 werd het in het nachtkastje van zijn dan net overleden oudste zuster teruggevonden.

  20,00 €
 • Musici onder het nazisme
  Brouwers

  In dit vervolg op Beethoven in de bunker vertelt Fred Brouwers over de verknipte verhouding van de nazi's met klassieke muziek. Opnieuw een beklijvend stuk muziekgeschiedenis.

  20,00 €
 • Spoor van de vrijheid

  Fietsend van Normandië invasiestrand naar Nederland. Fietsvriendelijke route die de invasie van D-Day ( 6 juni 1944) verbindt met de Capitulatie op 5 mei 1945 in Nederland.

  22,95 €
 • Amsterdam - Garmisch-Partenkirchen
  Reitsma

  Deel 1 van een driedelige toeristische fietsroute van Amsterdam naar Rome, via Duitsland en Oostenrijk. Ideaal voor wie ongestoord wil genieten van mooie natuur, afwisselende landschappen en historische steden. 5de druk.

  22,95 €
 • Garmisch-Partenkirchen - Ferrara via Verona of Venetië
  Reitsma

  Deel 2 van een toeristische fietsroute van Amsterdam naar Rome. Dit tweede deel voert van Garmisch-Partenkirchen over de imposante Alpen en de Povlakte naar Ferrara. 6de druk

  22,95 €
 • Simmel

  In dit meesterwerk (1900) levert de Duitse socioloog Simmel kritiekop het liberalisme, socialisme en kapitalisme. Een boek dat gelezen moet worden om zijn enorme historische waarde, maar ook om zijn briljante en nog altijd actuele inzichten.

  49,95 €
 • de Tocqueville

  Tocqueville beschouwde armoede als een logische uitkomst van de economische ontwikkeling en meende dat een modern land zich maar beter kon instellen op de hardnekkigheid van het probleem. Dat Tocquevilles analyse weinig aan geldigheid ingeboet heeft mag duidelijk zijn.

  16,50 €
 • Moldaviet 31
  Zonová

  Zeven verhalen over mensen die geografisch en/of psychisch ontheemd zijn en  strategieën ontwikkelen om te overleven in een wereld waarin ze niet thuis zijn.

  12,00 €
Toont 101 - 116 van de 116 items