Zomeractie 2022

Boekenportaal Er zijn 144 producten

per pagina
Toont 76 - 100 van de 144 items
 • Vijftien gesprekken over een geniale componist
  van der Valle

  De auteur sprak met vijftien personen die bijna dagelijks met Bachs muziek bezig zijn - dirigenten, organist, schrijver, biograaf, zanger, liefhebbers. Dat levert een caleidoscopisch beeld van een geniale componist die met zijn muziek zoveel mensen recht in het hart raakt.

  19,90 €
 • El Moussaoui, Nijs

  Ali is zijn knuffel kwijt. Wie is de knuffeldief? Een kleurrijk prentenboek vanaf 1 jaar over gezin, papa, knuffels en voorzetsels.

  12,95 €
  Alleen online
 • Timouzar, Thijs

  Het is feest, want Yasmina heeft twee nieuwe broertjes. Yasmina vindt het al snel stom, want iedereen brengt cadeautjes voor de baby's. Een kleurrijk prentenboek over baby's, jaloezie en kleuren. Vanaf 2 jaar.

  12,95 €
 • Babazia, Muls

  Elk jaar gaat Mouna's oma naar Marokko, haar geboorteland, en komt dan met volle koffers terug. Een prentenboek over heimwee, migratie, grootouders en bloemen. Vanaf 3 jaar.

  12,95 €
 • Romanova, Van Hove

  Bij Sasha's oma, haar babushka, is klusjes doen heel wat anders dan thuis. Een kleurrijk prentenboek over grootouder, gezin, diversiteit, klusjes doen. Vanaf 3 jaar.

  12,95 €
 • van de Geest, De Schutter

  Amins mama doet heel gek. Wat is er toch met haar?!  Een kleurrijk prentenboek over verliefdheid, LGBTI+ en planten. Vanaf 3 jaar.

  12,95 €
 • Nelissen, Szejda

  Aga en Kamil doen boodschappen in de Poolse winkel voor donutdag. Wat betekenen al die vreemde woorden op de verpakkingen? Een kleurrijk prentenboek over tweetaligheid, Poolse feestdag, grootouder en donuts. Vanaf 4 jaar.

  12,95 €
 • Ould Aissa, Van der Cruyssen

  Een kleurrijk prentenboek over menseneter Tamza, een van de bekendste figuren uit de Berberse volksverhalen die van generatie op generatie mondeling doorgegeven worden. Vanaf 4 jaar.

  12,95 €
 • Charkaoui, Kastit

  Een boek voor iedereen die de pijn van racisme wil stoppen: kinderen die er zelf mee te maken krijgen én kinderen die een bondgenoot willen zijn. Je kunt dit boek op je eentje lezen, samen met een vriendin of vriend of samen met een volwassene.

  20,00 €
 • Vanderbeeken, Zahidi

  Politiek is een wereld van taal en taal is strijd. Als voor het politiek personeel van VOKA-Vlaanderen taal de sleutel tot de Vlaamse identiteit is, welk wereldbeeld zit er dan achter hun eigen taal? Een verklarende handleiding bij de newspeak. 

  24,90 €
 • Baas over eigen hoofd
  Azabar, Dequeecker

  Na vijftien jaar strijd vertelt het feministische en antiracistische collectief BOEH! zélf zijn verhaal. Een verhaal van activisme en strijd, maar ook van onderling zusterschap, vernieuwende ideeën, intersectioneel feministe en werken aan een betere samenleving.

  22,50 €
 • Hoogerwerf, Esselink (ill.)

  Een liefdevol prentenboek over zwangerschap, geboorte, seksuele diversiteit, bloot, liefde en vriendschap. Een mooie aanleiding om met kinderen te praten over relationele en seksuele ontwikkeling. 

  14,95 €
 • Een tweede keuze uit de onuitgegeven essays (1953-1956)
  Verhoeven

  Een nieuwe keuze uit de nalatenschap van Cornelis Verhoeven. Korte en langere denkoefeningen over de meest uiteenlopende thema’s die samen een soort intellectueel dagboek vormen.

  19,90 €
 • Vier preken over christelijke geloofsbelijdenissen [Sermones 212-215]
  Augustinus

  Vier preken over christelijke geloofsbelijdenissen. Augustinus (354-430) beschouwde de geloofsbelijdenis als een wachtwoord waarmee christenen elkaar kunnen herkennen en bemoedigen.

  14,90 €
 • Wat we de mens verplicht zijn
  Weil

  In haar hoofdwerk reflecteert Simone Weil op het belang van religieuze en politieke sociale structuren in het leven van het individu. 

  25,00 €
 • Hoekstra , van Liempd, Peeters

  Dit boek laat zien hoe de kinderopvang in Pistoia, door samen leren en kritisch reflecteren op de praktijk, tot bijzonder geslaagde innovaties kwam. Een bron van inspiratie zijn voor allen die betrokken zijn bij de opvoeding en de zorg voor kinderen tussen nul en zes jaar. Ook met voorbeelden uit Vlaanderen en Nederland.

  29,90 €
 • Verklaren, toetsen, interpreteren en oordelen
  Rol

  Kritische reflectie op belangrijke vraagstukken in de filosofie van de sociale wetenschappen. Inleiding in de wetenschapsfilosofische thema's en ruim aandacht voor de wetenschappelijke praktijk en de positie van wetenschappers in het maatschappelijk debat.

  34,90 €
 • Ungar

  Ungars laatste roman en meteen ook het hoogtepunt van zijn korte literaire carrière. Met een sterk inlevingsvermogen beschrijft hij de leraar Josef Blau en zijn strijd om het bestaan en zet hij een reeks onvergetelijke personages neer.

  22,50 €
 • Over macht, ethiek en verzet
  Verbeke

  Wantoestanden in de psychiatrie... dit boek wil het debat verdiepen. Het is een betoog dat de psychoanalyse en de theorie van Foucault combineert en biedt nieuwe inzichten over drift in machtsrelaties, angst voor het onbekende, en stappen naar verandering.

  19,90 €
 • Het eenvoudige 3-stappenplan om weer gezond te worden
  Taylor

  Wat gebeurt er in je lichaam bij diabetes type 2? En hoe kun je het omkeren? Herstel je gezondheid met deze eenvoudige en zeer toegankelijke gids doorheen het Newcastle-dieet.

  18,95 €
 • Kwantitatieve methoden met Exceltoepassingen
  van As, Klouwen

  Studieboek voor bachelorstudenten economie. Legt de basis voor het werken met kwantitatieve gegevens, met Excel als hulpmiddel bij alle kwantitatieve toepassingen. Met extra online materiaal. 3de, geactualiseerde druk.

  27,50 €
 • Blommaert, Verschueren

  Heruitgave van de analyse die, met de ongemakkelijke conclusie dat ons migrantendebat door en door rechts was, in 1992 insloeg als een bom. Wat is er ruim dertig jaar later veranderd? Bekijk de vele citaten en trek je eigen conclusies.

  24,90 €
 • Verborgen asymmetrieën in het dagelijks leven
  Taleb

  Het meest provocerende en praktische boek ooit van bestsellerauteur Nassim Nicholas Taleb. Over rationaliteit en risico, kansen en beloning, commercie en efficiëntie, geloof en religie, rechtvaardigheid en verantwoordelijkheid, onzekerheid en de betrouwbaarheid van kennis.

  17,50 €
 • van Veen, van den Goorbergh (illustraties)

  Over Sam, die helemaal opgaat in zijn verzameling dierenknuffels en graag alle landen wil bezoeken waar de dieren van nature thuis horen. Een dromerig prentenboek voor jonge kinderen.

  14,95 €
 • Over barbarij en bildung
  Soonius

  Een sociaalfilosofisch werk over levenskunst met veel aandacht voor klassieke wijsheden, een betere verhouding tussen het cognitieve en het emotieve, psychologische experimenten, modern geluksonderzoek en een breed scala aan intrapsychische en psychosociale vaardigheden die het welzijn en de weerbaarheid tegen misstanden vergroten.

  34,90 €
Toont 76 - 100 van de 144 items

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten