Zomeractie 2022

Boekenportaal Er zijn 144 producten

per pagina
Toont 26 - 50 van de 144 items
 • Transformeer succesvol!
  Boven, de Groot, Woldendorp, Woldendorp

  Hoe beweeg je mee met verandering zonder jezelf te verliezen? Dit boek geeft je de regie in handen voor een succesvolle transformatie, van jezelf en je werkomgeving. Met veel instrumenten, tips en sprekende voorbeelden. Om meteen aan de slag te gaan.

  34,90 €
 • Het complexe samenspel van de burgerbeweging bij duurzame ontwikkeling
  Nijboer, van Slobbe

  De auteurs onderzochten verschillende groene maatschappelijke issues en vroegen burgers naar hun visie daarop. Het resultaat is een bijzondere inkijk in het denken van actieve, lokaal betrokken burgers, in de burgerbeweging.

  18,50 €
 • in alle fasen van de les
  van Gils, Keijzer, Verheggen

  Drie actuele onderwijsbegrippen krijgen een theoretische en praktische uitwerking. Zo helpt dit studieboek toekomstige, beginnende én ervaren docenten secundair onderwijs om aandachtiger les te geven en leerlingen bewuster te laten leren.

  27,95 €
 • Een onderzoek naar de woede en het onbehagen in onze cultuur
  Willaert

  Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten. Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren.

  22,50 €
 • Bronnen, erfgenamen, actualiteit
  Ottenheijm, de Wit

  Dit boek bespreekt zowel bronnen als erfgenamen van het messianisme. Het biedt een bonte verzameling teksten en denkers – filosofen, mystici, theologen – die gezien kunnen worden als erfgenamen van de messiaanse herinnering.

  24,90 €
 • Schilder van de zon
  Feltkamp

  Een ode aan een van de grote Belgische meesters in het verbeelden van licht en kleur, een belangrijke voorman van het pointillisme.

  18,95 €
 • Veen

  Mondriaans eigen woorden geven inzicht in het ontstaan van zijn werken en de denkwereld achter zijn composities, zowel de concrete als de abstracte.

  22,50 €
 • Verrij

  Verhalen vol plezier en fluisterzachte lessen voor kinderen én voor degene die voorleest. Over gevoelens van verdriet en boosheid, geloven in jezelf, tot rust komen, gescheiden ouders, piekeren, rouw en verlies, houden van jezelf. In te zetten door kindercoaches, -therapeuten en ouders, leerkrachten en begeleiders die kinderen van 6 tot 12 jaar graag...

  22,50 €
 • Verrij

  Verdiepend werkboek bij het voorleesboek Fabels van Vos. Met oefeningen en methoden die direct inzetbaar zijn. Om kinderen van 6 tot 12 jaar te ondersteunen in hun zoektocht naar zichzelf en het omgaan met de uitdagingen van het leven.

  20,00 €
 • Permacultuur als inspiratie voor een duurzaam leven op aarde
  de Waard

  Deze klassieker in de Nederlandse permacultuur literatuur biedt het theoretische kader van permacultuur. Een boek dat je laat je systeemdenken met de natuur als referentiekader. Herziene derde druk met een nieuw voorwoord van de auteur "25 jaar later".

  19,95 €
 • Schonewille

  Dit studieboek legt helder en bondig uit wat mediation inhoudt, wat de uitgangspunten zijn, in welke  situaties deze vorm van conflictbemiddeling geschikt is en wanneer niet en besteedt veel aandacht aan het juridische kader.

  36,90 €
 • Cixous

  Hélène Cixous beschrijft een episode uit de complexe en kosmopolitische geschiedenis van haar moeders Joodse familie verweven met haar moeders jeugdherinneringen aan het vooroorlogse Osnabrück en lotgevallen van personages uit de literatuur. Ze speelt met feit en fictie, en laat zien hoe het leed van een oorlog blijft doorwerken. Met tekeningen van Pierre...

  22,50 €
 • En het probleem van motivatie in crisistijd
  Weil

  Een selectie van essays van Simone Weil uit de periode 1933-1943 over de oorlog en de dreiging daarvan. De chronologische volgorde stelt de lezer in staat in een kort bestek de bijzondere ontwikkeling van haar gedachteleven te volgen tot in haar laatste levensjaar (1943).

  17,50 €
 • gedichten
  Larkin

  Fikse bloemlezing van de beroemdste Engelse dichter van de tweede helft van de 20ste eeuw. Een representatieve keuze uit zijn werk van vroeg tot laat.

  25,00 €
 • De opzienbarende bekeringsreis van koningin Christina van Zweden 1654-1655
  Godfroy

  De reis naar Rome van koningin Christina van Zweden - juli 1654 tot december 1655 - verteld in de context van de woelige Europese geschiedenis van de nieuwe tijd. Op basis van nauwgezet historisch onderzoek.

  32,50 €
 • Tedja

  Honderd gedichten met namen als Marlene, Joep, Rineke en Erwin. Tedja laat het aan de lezer wie zij zijn en van welk maatschappelijke groep zij de uitgelezen kandidaten zijn. Tedja schrijft kritische poëzie die altijd en alleen naar zichzelf verwijst.

  22,50 €
 • Inzichten uit de begeleidingskundige praktijk
  Geenen, de Ronde

  Dit studieboek biedt professionals in het forensisch sociaal domein concrete handvatten om het onderlinge leren vorm te geven. Naast theoretische kaders en achtergrondkennis bevat het ook concrete praktijkverhalen en aanvullende verwerkingsopdrachten.

  29,95 €
 • Oltmans

  Deel 71 van de memoires van schrijver en journalist Willem Oltmans.

  25,00 €
 • Reynders, Schollaert (ill.)

  Een invoelend verhaal over een kleine jongen die zich ergens op het autismespectrum bevindt. Met dit verhaal hoopt de auteur dat de (voor)lezers een rode draad vinden om samen op weg te gaan met hun kind door de kluwen die onze samenleving voor velen is.

  14,95 €
 • Dagboek van een Spanjestrijder
  Ruivenkamp

  Voor zover bekend het enige dagboek van een Nederlander die meevocht in de Spaanse burgeroorlog. In 2019 werd het in het nachtkastje van zijn dan net overleden oudste zuster teruggevonden.

  20,00 €
 • Musici onder het nazisme
  Brouwers

  In dit vervolg op Beethoven in de bunker vertelt Fred Brouwers over de verknipte verhouding van de nazi's met klassieke muziek. Opnieuw een beklijvend stuk muziekgeschiedenis.

  20,00 €
 • de Sutter

  Een prikkelend essay dat de geschiedenissen van verdovende middelen, geestesziekten en angst voor en controle van de massa met elkaar verweeft.

  19,90 €
 • Davis

  In deze wervelende autobiografie vertelt activiste Angela Davis niet alleen haar eigen fascinerende verhaal, maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld. Maar ook over de noodzaak om te sensibiliseren, organiseren en mobiliseren.

  24,90 €
 • Spoor van de vrijheid

  Fietsend van Normandië invasiestrand naar Nederland. Fietsvriendelijke route die de invasie van D-Day ( 6 juni 1944) verbindt met de Capitulatie op 5 mei 1945 in Nederland.

  22,95 €
 • Van schoolmeisje tot verzetsvrouw
  van Domselaar, van Diggelen

  Het levensverhaal van de Utrechtse verzetsvrouw Truus van Lier, van joodse afkomst, lid van de roemruchte verzetsgroep CS-6, door één van haar eigen mensen verraden en in 1943 in concentratiekamp Sachsenhausen gefusilleerd.

  17,50 €
Toont 26 - 50 van de 144 items

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten