Met dit boek kunnen (aankomende) leerkrachten zich de vakinhoud van het natuuronderwijs eigen maken en daarna is het een perfect naslagwerk.
Gebaseerd op recente, wetenschappelijke inzichten geeft dit boek leerkrachten bouwstenen om vanuit hun pedagogische sensitiviteit systematisch te kunnen werken aan de groei van hun leerlingen.
Dit boekje vertaalt aspecten van de Vreedzame aanpak naar de praktijk van sportverenigingen en geeft trainers, coaches en begeleiders van sportactiviteiten handvatten om kinderen nauwer te betrekken bij hun team en hun sportvereniging.
De eerste uitgave gericht op het doelgericht werken aan actief leren, met aandacht voor het geven van feedback op kennisdoelen, op samenwerkend leren en op zelfsturing door leerlingen.
Aan de hand van actuele onderwerpen geeft dit boek een praktische toelichting bij de Wet medezeggenschap op scholen. Voor allen die bij de medezeggenschap in het onderwijs betrokken zijn: leden van inspraakorganen, directies en schoolbesturen.
Praktijkgericht boek over het aanpakken van probleemgedrag op school. De nadruk wordt erop gelegd dat gedrag niet los kan worden gezien van de omgeving.
Dit boek geeft leerkrachten de tools om te inspireren en te coachen. Door verhalen te vertellen, maar ook door de verhalen van de leerlingen zelf te gebruiken.
Deze dierenfabel is een grappig pleidooi dat alles op dezelfde manier aanleren niet leidt tot perfectie.
Een methodiek voor het werken aan de sociale competentie van kinderen in groep 1-4 van de basisschool in combinatie met taalontwikkeling en inzet van ICT. Ruim 50 activiteiten, uitgeprobeerd in de praktijk, zijn beschreven.
Een training op school voor kleine groepen kinderen van 8 tot 12 jaar met specifieke gedragsproblemen zoals agressief gedrag, ongehoorzaamheid, brutaliteit en opstandigheid, op basis van cognitieve gedragstherapeutische methodieken.
Een training op school voor kleine groepen kinderen van 8 tot 12 jaar met specifieke gedragsproblemen zoals agressief gedrag, ongehoorzaamheid, brutaliteit en opstandigheid, op basis van cognitieve gedragstherapeutische methodieken. Actieboek.
Een uitgebreide handleiding voor filosoferen. In de klas, tijdens een schoolkamp, in het museum of thuis aan de keukentafel. Met 38 voorbeeldlessen over de leukste, interessantste of belangrijkste thema's.
Hoe leerkrachten basisonderwijs in hun klas zowel beelddenkers als taaldenkers tot hun recht kunnen laten komen. Met talloze praktijkvoorbeelden, casussen en tips. Ook interessant voor ouders van beelddenkers.
Een inspirerend en praktisch toepasbaar naslagwerk met meer dan 100 denkstrategieën en werkvormen voor het bevorderen van het creatief denkvermogen van leerkrachten basisonderwijs.
Vanuit wetenschappelijke inzichten en in de praktijk bewezen methodieken gaat dit boek voor passend onderwijs waarbij opbrengst- en ontwikkelingsgericht onderwijs hand in hand gaan.
Een schriftelijke cursus gedichten maken van Professor Poem en zijn Dichtmsjien. Want iedereen kan dichten met taal en beeld. Lees en ga zelf aan de slag!
Een uniek naslagwerk over vroeg Engels in het basisonderwijs dat een brug slaat tussen wetenschappelijke kennis en good practices aan de ene kant en de behoeften van scholen aan de andere kant.
Dit boek ondersteunt aankomende en startende leerkrachten basis- en secundair onderwijs bij zelfreflectie, ervaringsleren op de werkplek en het meten en vastleggen van de eigen groei.
Op een ingetogen manier nodigt dit boek kinderen uit om te praten over het ongrijpbare van de dood, om het een beetje grijpbaar te maken.
18 inspirerende thema's over de vragen en dilemma's die het leven biedt voor kinderen van 10 tot 12 jaar. De unieke werkwijze op het (digi)bord zorgt voor een overzichtelijk en toegankelijk filosofisch onderzoek.
Martine Delfos legt in heldere, praktische taal uit wat autisme op de basisschool betekent, hoe je een probleem herkent en hoe je ermee om kunt gaan. Deze editie is aangevuld met inzichten uit het nieuwste onderzoek.
Dit toegankelijk boek maakt duidelijk welke rol het werkgeheugen speelt bij leren en hoe kinderen baat kunnen hebben van het implementeren van theoretisch onderbouwde interventies en strategieën die zorgen voor een sterk raamwerk van geheugensteun.
200 tools voor effectief handelen in vele situaties in het basisonderwijs, verdeeld over 7 thema's, zoals klassenorganisatie, lesgeven en orde houden. Voor leerkrachten en directies, maar ook voor de afstudeerfase van de lerarenopleiding.
Een nieuwe visie op het vak Levensbeschouwing in het basisonderwijs. Praktijkboek dat leerkrachten leert hoe ze de interactie tussen leerlingen van verschillende levensbeschouwelijke tradities kunnen stimuleren en begeleiden.
Als een lotus laat in woord en beeld de groei van de lotus zien. Met bewegingen voor de kinderen en creatieve opdrachten achterin. Heel geschikt voor mindfulness met jonge kinderen.