Effectiever onderwijs dankzij de Creatieve Actie Methodologie (CAM). Met praktijkvoorbeelden ter inspiratie.
Dit boek pleit voor een opvoedgemeenschap: een gelijkwaardige samenwerking tussen ouders, school en wijk. En het biedt een concreet antwoord op de vraag hoe we rondom basisscholen kunnen komen tot een échte gezamenlijke opvoedingsverantwoordelijkheid.
Eenvoudige hulpmiddelen en een stap-voor-stapmethode voor een rijke leeromgeving waarin kinderen hun taal, spraak en sociaal gedrag verder kunnen ontwikkelen. Voor logopedisten, pedagogisch professionals en leerkrachten.
Dit essay biedt een grondige analyse van burgerschapsvorming op basis van meer dan tien jaar ervaring in de praktijk, én geeft richting aan een hoopvol perspectief voor dit ‘lastige’ onderdeel van de vorming van onze jeugd.
Een doosje met 140 kaarten waarop doelen staan die het eigenaarschap, het bewustzijn, de veerkracht en de (sociaal-emotionele) persoonsvorming van kinderen en jongeren ondersteunen.
Dit boek biedt een praktische en inspirerende integrale aanpak voor het leiding geven in het onderwijs.
Dit boek verkent de boeiende levens van ontscholers en laat zien waarom de leer- en gedragsproblemen van je kinderen meer te maken hebben met de school dan met je kind.
Praktisch boek waarmee leerkrachten meteen aan de slag kunnen om de zelfsturing van hun leerlingen te bevorderen.
Dit boek ondersteunt leraren, gedragsspecialisten, interne begeleiders en directies bij hun visievorming en bij de dagelijkse onderwijspraktijk op een superdiverse school.
Hoe kunnen interprofessionele teams zo optimaal mogelijk functioneren? Met de focus op dienstverlening binnen jeugdsector, sociaal werk, zorg en onderwijs. Theoretische invalshoeken en relevante praktijksituaties.
Hoe help je leerlingen hun motivatie (terug) te vinden? Suggesties vanuit wetenschap en zeer concrete toepassingsvoorbeelden.
In dit boek beschrijven deskundigen diverse creatieve manieren om getraumatiseerde kinderen en jongeren te helpen hun veerkracht te vergroten.
De eerste uitgave die opvoeders en begeleiders praktische vaardigheden leert om de ‘Factor i’ te kunnen bieden aan laagbegaafde jongeren: Iets dat of Iemand die doelbewust het verschil maakt bij het laten ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.
Leer hoe je je leeractiviteiten zo kunt inrichten dat je optimaal inspeelt op de verschillen tussen leerlingen en de onderwijsopbrengsten zo groot mogelijk zijn.
In deze uitgave geeft de auteur medezeggenschapsraden praktische handvatten om de inspraak te optimaliseren en serieus genomen te worden door directies en besturen.
In dit boek lees je niet alleen waarom, maar ook hoe je bij kinderen onderling van jongs af aanrakingen kunt stimuleren, en hoe je in uiteenlopende groepen (van peuter tot puber) onderling masseren kunt introduceren en bevorderen.
Een schat aan creatieve ideeën om mindfulness op speelse, krachtige en leeftijdsgeschikte manieren in te zetten bij opgroeiende kinderen en jongeren.
Dit praktijkboek biedt concrete instrumenten orde te houden in de klas en antwoorden op de vraag Hoe creëer ik samen met collega's een plezierig leer- en leefklimaat in de klas, en in de hele school. 3de druk.
Dit boek biedt leerkrachten vaardigheden, kennis en handvatten om steeds weer, juist in lastige situaties, vanuit vertrouwen met jezelf en je omgeving om te gaan, met de hulp van de Transactionele Analyse, TA.
Over de verschillen tussen jongens en meisjes tot 7-8 jaar. Na een uitgebreide wetenschappelijke en theoretische verkenning, behandelt de auteur 21 opvoed- en onderwijsstrategieën, om af te sluiten met een exclusief essay over het kleuterjongetje.
34 lessen in welbevinden. Wetenschappelijk inzichten vertaald naar een eigentijds en modern lesprogramma dat aansluit bij de leefwereld van pubers en prepubers.
Koppel presteren aan individuele ontwikkeling en definieer succes ten opzichte van door jezelf gestelde doelen en onderpresteren bestaat niet. De auteurs willen met dit boek een bijdrage leveren aan een cultuuromslag in ons onderwijs en onze opvoeding.
Dit boek maakt duidelijk dat menselijk gedrag en denken emotioneel zijn geworteld en gekleurd door de sociale omgeving. Het bespreekt leren als betekenisgeving, waarbij (sub)culturen als blauwdruk dienen.
Het boek vertaalt inleidende en verdiepende theorie over urban education naar praktijkgerichte situaties, middels een samenspel van onderwijskundige en sociologische inzichten in opvoeding en onderwijs.
Een praktische handreiking om kinderen ook buiten de school op te voeden tot democratische burgers volgens de aanpak van de Vreedzame School. Met een overzicht van de pedagogische achtergronden en wetenschappelijk onderzoek achter dit programma.