Subcategorieën
In vier voorleesverhalen naar de jungle in Azië, de woestijn in Egypte, de drukte van New York en de eilanden van Oceanië. Met yoga-oefeningen die je meteen mee kunt doen. Voor kinderen vanaf 3 jaar.
Praktische tips, werkvormen en (online) voorbeelden voor docenten die op zoek zijn naar handvatten bij de uitdagingen van online onderwijs: contact maken en houden, privacy, feedback en groepswerk.
Een uniek handboek voor kunst- en cultuurdocenten dat onderzoekt hoe kunst kan bijdragen aan het ontwikkelen van een creatieve en onderzoekende geest volgens de methode Art-Based Learning (ABL).
Hoe creëer je een vriendelijke en veilige omgeving waarin studenten optimaal kunnen leren? Met de nadruk op het gedrag van docent en student, zowel individueel als in team- en groepsverband. 2de druk
Een goed toegankelijke theoretische basis voor taalgericht vakonderwijs, praktijkvoorbeelden en tal van didactische suggesties, gekoppeld aan een route voor het (her)ontwerpen van lessen.
Materiaal voor het gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij adolescenten en jongvolwassenen zodat ze betere cognitieve-, emotionele- en gedragsvaardigheden ontwikkelen. Een must voor professionals.
Een methode van leeftijdsgewijze vormen van gespreksvoering met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Voor iedereen die met kinderen werkt, ouders, leerkrachten, hulpverleners, therapeuten, politieagenten... 20ste herziene druk
Deze handleiding geeft begeleiders inzicht in en achtergrondinformatie bij zelfregulerend leren. Over cognitieve, metacognitieve en organisatiestrategieën en metacognitieve kennis en motivatie.
Werkboek zelfregulerend leren.
Dit hulpprogramma van de Vereniging Selectief Mutisme biedt praktische handvaten om kinderen met praatangst te ondersteunen en te leren praten op school.
Ongelijkheid, segregatie, lage verwachtingen, taalachterstand, racisme: ons onderwijs staat voor grote uitdagingen. Veel van de studieboeken en cursussen die de toekomstige generaties professionals klaar moeten stomen, schieten tekort. Dit wetenschappelijk onderbouwd boek doet daar iets aan. Laat je inspireren door gefundeerde praktijkvoorbeelden om het...
Dit boek geeft (toekomstige) leerkrachten materiaal om inspirerende natuur- en technieklessen vorm te geven, met werkvormen, materialen en lesmodellen.
Praktische werkvormen waarmee taaldocenten hun repertoire op het gebied van online taaldidactiek verder kunnen uitbreiden. Volgens het vierstappenmodel. Voor docenten Nederlands, NT2 en vreemde talen.
Een praktische en realistische leidraad bij het voorbereiden en uitvoeren van praktijkonderzoek in eigen school. Voor (aankomende) leraren. 4de herziene druk.
Dit boek biedt een stand van zaken en beleid omtrent meertaligheid (welke vooroordelen en angsten spelen), zoemt in op het meertalige brein en bespreekt het meertalige kind in zijn omgeving. Voor professionals die dagelijks met meertalige kinderen werken.
Acceptatie- en commitmenttraining voor leerkrachten primair onderwijs. Om kinderen op een wetenschappelijke onderbouwde manier te kunnen begeleiden en ook de eigen psychologische flexibiliteit te vergroten.
Dit studieboek maakt (toekomstige) taaldocenten wegwijs in de verschillende domeinen van het vreemdetalenonderwijs en biedt hen een breed en tegelijkertijd diepgaand perspectief op vreemdetalenonderwijs.
Tien hoofdrolspelers in het wetenschappelijk debat geven hun kijk op dyslexie en de onderlinge verschillen blijken vaak veel kleiner te zijn dan vooraf gedacht. Zo blijkt ook uit deze bundel.
Zebra heeft zwarte en witte dagen. Een boek over verdriet, vriendschap en mogen zijn wie je bent. Met activiteiten en bespreekthema's.
Evidence based methoden om kinderen en jongeren te begeleiden naar een succesvolle schoolloopbaan. Uitleg, strategieën en tips.
Een praktijkboek voor basis- en secundair onderwijs over motivatieprocessen en intrinsieke motivatie, met veel casussen uit de klassituatie en praktische tools om een gemotiveerde leeromgeving te creëren.
Een uitnodiging tot nadenken over de inrichting van het huidige reguliere onderwijs. Een bijdrage aan het vormgeven van een nieuw, niet meer knellend onderwijssysteem
De vakinhoud aardrijkskunde in het basisonderwijs. Gebaseerd op de kennisbasis aardrijkskunde voor de pabo. Met verdiepende vraagstukken en begrippenlijsten.
Hoe creëer je een vriendelijke en veilige omgeving waarin leerlingen optimaal kunnen leren? Tweede editie, verrijkt met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over diverse onderwerpen.
Een klassieker op het gebied van filosoferen met kinderen. Om de ontwikkeling van samenwerkend onderzoek in het onderwijs te ondersteunen door middel van het klassikale onderzoeksgesprek en het werken in kleine groepjes.