korting

De mens als god - korting t/m 30 mei

10 euro
(t/m 30 mei)

korting

De mens als god - korting t/m 30 mei

10 euro
(t/m 30 mei)

Meer

milieu & ecologie Er zijn 96 producten

per pagina
Toont 26 - 50 van de 96 items
 • Vaart maken met de voedseltransitie
  van Kampen, Visser

  Op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Een verfrissend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame en eerlijke voedselketen. En die daar graag aan bijdraagt.

  24,75 €
 • Acht lezingen over het Nieuwe Klimaatregime
  Latour

  Latour neemt de controversiële Gaia-hypothese van James Lovelock als uitgangspunt, en zet daarnaast rechtsfilosofie en kunst in om de politieke, religieuze en wetenschappelijke dimensies van het verouderde natuurbegrip te ontwarren.

  27,50 €
 • Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei
  Abouleish

  In deze autobiografie vertelt Ibrahim Abouleish over zijn succesvolle levensproject, Sekem: de woestijn vruchtbaar maken met biodynamische landbouw, mensen werk en scholing bieden en een lerende gemeenschap opbouwen vanuit een holistische benadering.

  24,95 €
 • Maak je eigen plantenextracten voor een vitale tuin
  Bertrand, Collaert, Petiot

  Een praktisch en gedegen boek, vol wetenswaardigheden en boordevol recepten. Maak zelf extracten voor je tuin, in harmonie met de natuur.

  23,50 €
 • helpt economie, milieu en euro

  Is een ander soort geld mogelijk, dat tot een eerlijker, effectiever en duurzamer samenleving leidt? Een boek voor iedereen, zonder vaktermen en moeilijk gedoe, over innovatieve handels- en geldsystemen die Social Trade Organisation STRO uittest.

  19,95 €
 • Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie
  Meynen

  Een reis langs de achterkant van onze mondiale economie, met op elke frontlijn de conclusie: dit economisch systeem is onhoudbaar. Toch is dit geen pessimistisch boek, de hoofdrol is weggelegd voor mensen die zich verzetten tegen het kwartaalkapitalisme.

  22,50 €
 • Op reis met zeven rode koffers
  Anrijs

  Natuurlijk tuinieren in je moestuin, eenvoudig, met de natuur mee groenten kweken, zonder spitten, zonder bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Dé methode voor de toekomst.

  24,95 €
 • Nieuwe waarden en voedselnetwerken
  Hense, van den Berg, van Boxtel

  Dit boek portretteert nieuwe tuinderijen en boerenbedrijven, CSAs, zorgboerderijen, groentenabonnementen en voedselcoöperaties, biedt een meer theoretisch kader en gaat ook in op heel praktische zaken zoals land, inkomen, arbeid en organisatievormen.

  19,95 €
 • Shiva

  Een haarscherpe analyse van de krachten die het voedselvraagstuk in hun macht houden. Een helder antwoord hoe we tot duurzame en veerkrachtige oplossing komen. Een krachtige oproep tot duurzame landbouw.

  19,95 €
 • Grond-kracht voor een nieuwe lente
  Vankrunkelsven

  De auteur beschrijft de sojawoestijn in Brazilië, in dienst van onze hoge vleesconsumptie en exportbelangen en symbool voor een perverse globalisering. Tegelijk beschrijft hij hoe oases van alternatieve landbouw en consumptie kunnen geglobaliseerd worden.

  19,00 €
 • Naar een sociaal-ecologische samenleving
  Holemans

  In dit uitdagende boek toont Holemans aan hoe de samenleving van de 21ste eeuw eruit kan zien en hoe we ecologische rechtvaardigheid en sociale duurzaamheid bereiken.

  24,90 €
 • De transitie naar rechtvaardige duurzaamheid
  Jones, De Meyere

  Een update van het boek dat voor het eerst verscheen in 2009. Een verrassend positief geluid in het debat over de transitie naar een klimaatvriendelijke, circulaire én veerkrachtige economie.

  24,95 €
 • Meer krediet en klanten dankzij @nder geld
  van Arkel

  Dit boek vertelt hoe bedrijven, particulieren en lokale overheden dankzij IT-innovaties een effectiever en duurzamer geld kunnen realiseren dat lokale bedrijven meer klandizie en krediet brengt.

  10,00 €
 • Basisboek voor zaadteelt in de moestuin
  Seeds of Diversity

  Dit basisboek vertelt je de kunst van het telen, schonen en bewaren van zaden van de meest voorkomende moestuingroentes.

  19,95 €
 • degrowth: een vocabulaire voor een nieuw tijdperk
  d'Alisa , Demaria, Kallis (red.)

  Een goudmijn voor iedereen die twijfelt aan huidige waarden en of we wel op de goede weg zijn. Een scala van begrippen waarmee we een nieuw perspectief kunnen duiden en zo onze toekomst een wending kunnen geven tot waarachtige bloei.

  24,95 €
 • Kenis, Lievens

  Dit boek ontrafelt de mythe van de groene economie in al haar dimensies - emissiehandel, duurzaam consumeren, bevolkingscontrole, technologisch optimisme... 3de geheel herziene editie, met een eerste balans van de klimaattop in Parijs.

  19,90 €
 • leven in verbondenheid
  van der Wel

  Stoutenburg biedt als hedendaags milieuklooster een rustpunt in een hectische wereld. Een plek waar mensen tot zichzelf kunnen komen, verbinding kunnen maken met de natuur en een plek van gemeenschap, warme gastvrijheid en open spiritualiteit.

  17,50 €
 • over de genezende kracht van antioxidanten uit Effectieve Micro-organismen (EM)
  Tanaka

  Dr. Tanaka beschrijft in dit boek de werking van EM-X Gold bij kanker, diabetes, reuma en een hele reeks andere gezondheidsproblemen. Hij wijst daarbij op de bijzondere betekenis ervan als preventief middel.

  10,00 €
 • Praktische permacultuur op huis-, tuin- en keukenschaal
  Greutink

  Een boek boordevol tips, kennis, gezond verstand en eigen tuinervaring om heel direct praktisch te tuinieren geveltuin, balkon, achtertuin, moestuin en een kleine eetbare bostuin.

  26,00 €
 • Sporen van verandering
  Eggermont

  Voor het klimaat nadert het uur van de waarheid. Natalie Eggermont, machiniste van Climat Express, schreef hét handboek voor elke klimaatactivist die mee het fossiele systeem wil wegblazen.

 • Hens

  Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruit zien? Een reis door Europa langs mensen die heel hard trappen om niet zo snel vooruit te gaan, maar hun straat, wijk of stad wel een andere richting op duwen.

  20,00 €
 • Gezonde planten in een gezonde tuin
  Nauta

  6 strategieën om gezondheid en overvloed in je natuurlijke tuin te krijgen. De auteur deelt van kennis en inzicht in de chemische, fysische en energetische samenhang van de bodem, geeft praktische recepten, kanttekeningen en ook persoonlijke aarzelingen.

  21,00 €
 • vereenvoudiging en matiging als verrijking van het bestaan
  de Geus

  Bewust kiezen voor vrijwillige vereenvoudiging en een ecologisch verantwoorde levensstijl zal niet tot een verschraling leiden, maar een algemeen positief effect hebben op de mens, de maatschappij, onze natuurlijke leefomgeving en het klimaat.

  19,95 €
 • Shein, Thompson

  Het eerste permacultuur moestuinboek geschikt voor het Belgische en Nederlandse klimaat.

  29,95 €
 • Een leidraad voor verzet
  Welzer

  Een stevige wake up call. Harald Welzer is kritisch en biedt in dit boek een aanstekelijke analyse en inspirerende voorbeelden van ondernemers en gemeenschappen die wel, en met succes, het roer hebben omgegooid.

  19,95 €
Toont 26 - 50 van de 96 items