Deze uitgave laat zien hoe sociaal werkers de waarde sociale rechtvaardigheid kunnen bevorderen door hun eigen manier van werken. Voor hogere sociale studies en post-hbo-opleidingen.
Dit studieboek biedt een theoretisch kader waarmee professionals in het sociale domein preventie kunnen integreren in hun werkpraktijk. Met online studieopdrachten en verdiepende literatuur. Grondig geactualiseerde 5de druk.
Dit boek beschrijft kernwaarden, kernbegrippen en kernelementen van sociaal werk en de betekenis ervan voor beroepsuitoefening, opleiding en professionalisering. Het levert zo een bijdrage aan het denken over de professionaliteit van het sociaal werk.
Dit boek biedt kennis en inzichten vanuit wetenschappelijke perspectieven en theoretische concepten voor duurzame armoedebestrijding. Geschikt voor alle studies in het sociaal domein en interessant voor professionals die met vragen rond armoede te maken krijgen.
Dit boek geeft (aanstaande) professionals in zorg, welzijn en sociaal werk inzicht in nut, relevantie en toepassing van nieuwe kennis voor de beroepsuitoefening, aan de hand van elf casussen uit de praktijk van ervaren onderzoekers.
Dit boek biedt professionals in de zorg en het sociaal domein theoretische en professionele verantwoording én praktische handvatten voor het inzetten van eigen ervaring in hun werk.
Protective wraps, transcultural aid for families offers a new perspective on the care practice. It deals with what a professional needs for an open dialogue with 'the Other'. Revised edition.
Een up-to-date overzicht van theorie, praktijk en debat over professionalisering van het sociaal werk in Nederland en Vlaanderen en een uitnodiging tot kritisch nadenken over het beroep.
Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.
A textbook for today’s healthcare professionals facing a growing population of patients with different cultural backgrounds, religions and lifestyles, providing them with new insights from cultural anthropology, medical anthropology and intercultural communication.
Dit boek beschrijft de relevantie en de toepasbaarheid van de contextuele benadering van Boszormenyi-Nagy voor de hulpverlening en aanverwante werkvelden. Met extra (beeld)materiaal online.
22 casussen geven inzicht in de leefwereld van jongeren in kwetsbare situaties en maken duidelijk hoe jongerenwerkers deze jongeren kunnen ondersteunen bij het vormen van hun identiteit en het verwerven van een eigen plek in de maatschappij.
Een praktische handreiking voor (aankomende) professionals in de zorg, onderwijs en dienstverlening, om ongewenst gedrag te voorkomen of om te buigen. Volgens de SCOREN-methode: Signaleren, Contact, Onderhandelen en RENdement.
Dit boek helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen.
Dit boek helpt professionals in zorg en welzijn om mensen te begeleiden bij het versterken van hun zelfregie en het vitaliseren en betrekken van hun netwerk bij het omgaan met problemen. Met aanvullend online studiemateriaal. 3de geactualiseerde druk.
Dit boek beschrijft de uitgangspunten van Steunend Relationeel Handelen (SRH) en hoe je ermee kunt werken om op een methodische wijze goede herstelgerichte zorg te bieden. Praktisch en met veel voorbeelden en hulpmiddelen. Voor professionals in de (O)GGZ maar voor training en opleiding.
Alledaagse persoonlijke ervaringen, gedachten en ideeën over verbinden en vertrouwen in de zorg. Van zorgverleners én zorgvragers. Met tips en aanbevelingen.
Dit boek legt een band tussen individuele levensverhalen en algemene sociologische theorieën en maatschappelijke verschijnselen. Voor studenten (en professionals) jeugd-, ouderen- of geestelijke gezondheidszorg.
Dit boek biedt werkers in het sociale domein inzicht in de belangrijke concepten, methoden en (sociologische) theorieën om succesvol om te gaan met een zeer diverse groep burgers.
Hoe werkt herstel en wat kunnen we daarvan leren? Voor iedere hulpverlener in de psychische zorg en het sociaal domein die werkt met herstelondersteunende zorg.
Aan de hand van zes onderzoeken in zogenaamde stadslabs leert dit boek systematisch en methodisch de beroepspraktijk te onderzoeken en te verbeteren door middel van actieonderzoek.
In drie delen reikt het boek methoden en tools aan om op een andere manier naar het dagelijkse werk te kijken, praktische problemen op te lossen en vernieuwingen te realiseren.
Dit boek helpt sociaal werkers overtuigend te verwoorden waar ze voor staan, waar ze goed in zijn, wat ze doen en wat de impact daarvan is.
Dit boek beschrijft heel precies hoe het model Beschermjassen wordt toegepast in het Beschermjassenhuis, een methode voor hulpverlening in het sociale domein, en wat de succesfactoren zijn.
Een breed eclectisch overzicht van de werkwijze van het biografisch leren en werken, een praktische toepassing van de levenskunst voor professionals in onderwijs, sociaalpedagogische- en psychosociale hulpverlening, loopbaanbegeleiding, gezondheidszorg en geestelijk werk.