Een familiegeschiedenis die samenvalt met honderd jaar kolonisatie en dekolonisatie. Een meeslepend verhaal dat het relaas van een familie verweeft met de relaties tussen België en Congo.
Hoe maak je van vernieuwen in zorg en welzijn een inspirerende uitdaging met als basis de vraag van de cliënt en aandacht voor de motivatie van de mensen die in de zorg werken?
In dit laatste boek van Dirk Van Duppen is de dood niet ver weg. Toch zindert het van het leven. En van de hoop. Het gaat over engagement en solidariteit. Over de liefde die je vindt in de strijd maar ook over hoe je in de strijd geliefd wordt.
De antwoorden van demograaf Patrick Deboosere leiden tot een verrassend ander perspectief op de vergrijzing.
Dit boek biedt hulp, verdieping en tools om te kunnen omgaan met polarisatie en radicalisering in de wijk en in de klas.
Onderzoek naar het culturele leven van stadsbewoners die niet in de statistieken over cultuurbezoek en cultuurbeoefening zitten. Houvast voor een vernieuwd frame voor cultuur en cultuurparticipatie.
Hoe kan een samenleving omgaan met wat voor mensen heilig of onaantastbaar is in tijden van multiculturalisme? Wat is de oorsprong van het begrip tolerantie en hoe definiëren we het?
Bij alles wat we willen, komen we steeds dezelfde bedrijven tegen: Facebook, Google, Amazon, Apple... Wie zijn deze bedrijven, waar komen ze vandaan en hoe hebben ze zo’n grote invloed kunnen krijgen?
Dit boek bereidt studenten en professionals, met theorie, praktijkervaringen en dialoog- en reflectievragen, voor op hun ontmoetingen met werkende mantelzorgers.
Eerste essay van een reeks van 3 die samen inzicht geven in het zorgstelsel. De auteurs tonen aan dat ons huidige zorgstelsel onvoldoende is toegerust om te beantwoorden aan de trends die zij signaleren.
Tweede essay van een reeks van 3 die samen inzicht geven in het zorgstelsel. De auteurs tonen aan dat ons huidige zorgstelsel onvoldoende is toegerust om te beantwoorden aan de trends die zij signaleren.
Een verhelderende bundel columns en verhalen over taal en identiteit uit de spannendste omgeving die we kennen: het onderwijs.
Derde essay van een reeks van 3 die samen inzicht geven in het zorgstelsel. De auteurs tonen aan dat ons huidige zorgstelsel onvoldoende is toegerust om te beantwoorden aan de trends die zij signaleren.
Dagelijks zoekt straathoekwerkster Caroline Verhaeghe met mensen van allerlei slag en stand een uitweg uit het kafkaiaans kluwen van wetten en procedures dat onze maatschappij aanstuurt.
Devillé schrijft zijn gevecht met zijn werkgroep Mensenrechten in de Kerk van zich af. En hij laat honderd en een slachtoffers van seksueel en ander misbruik aan het woord. Zijn testament voor het nageslacht.
‘In wezen gaat dit boek over wat er gebeurt als vrouwen niet langer economisch afhankelijk zijn en de opvoeding van hun kinderen gecollectiviseerd wordt.’ - The Guardian
Levende verhalen van wie de realiteit achter de armoedecijfers meemaakt. Opgetekend door ATD Vierde Wereld-medewerkers.
Een vurig pleidooi voor een antikapitalistisch, ecosocialistisch en antiracistisch feminisme.
Het verhaal van een jeugd in Glasgow + een J'accuse tegen de Britse klassenmaatschappij + een reisverhaal. Goed voor de prestigieuze Orwell Prize 2018.
Wie denkt te kunnen kiezen tussen de belangen van minderheden en klassenstrijd, vergist zich. Geen klassenstrijd zonder aandacht voor racisme en feminisme... maar ook geen strijd voor minderheden zonder verzet tegen het kapitalisme.
In dit boek wordt voor het eerst beschreven hoe begeleiders in (L)VG-(woon)groepen methodisch aan kunnen werken aan een positief groepsklimaat. Sterk praktijkgericht!
Dit fotoboek neemt je mee op een ontdekkingstocht langs een zeer diverse selectie van 17 woongemeenschappen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Nederlandstalige en Franstalige tekst.
Een heel brede blik achter de coulissen van de betaalseks, van de sekswerkers en hun entourage.
Na een ongeval moeten slachtoffers en veroorzakers leren leven met wat gebeurd is. De verhalen in dit boek tonen de kracht van bemiddeling.