Subcategorieën
15 spraakmakende en persoonlijke interviews (via Zoom en Skype) over de grote vragen van deze tijd. Mounir Samuel distilleert met zijn gesprekspartners een nieuwe wereld voorbij het virus.
Een up-to-date overzicht van theorie, praktijk en debat over professionalisering van het sociaal werk in Nederland en Vlaanderen en een uitnodiging tot kritisch nadenken over het beroep.
Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.
Berwouts maakte van dichtbij de opgang van de Congolese jongerenbeweging La Lucha mee, werkte intens met de Rwandese oppositieleidster Victoire Ingabire en beleefde intens Burundi, tot en met de onverwachte dood van president Nkurunziza, vanuit een hoogsteigen perspectief als zeer betrokken buitenstaander.
Dokter Staf Henderickx verbindt ervaring uit zijn praktijk rond seks en liefde met nieuwe inzichten uit de culturele antropologie, de genetica, de hersenwetenschap en de evolutiepsychologie.
Een reeks heerlijke stukjes over het leven zoals het is in de kringloopwinkel.
Dit boek beschrijft de relevantie en de toepasbaarheid van de contextuele benadering van Boszormenyi-Nagy voor de hulpverlening en aanverwante werkvelden. Met extra (beeld)materiaal online.
22 casussen geven inzicht in de leefwereld van jongeren in kwetsbare situaties en maken duidelijk hoe jongerenwerkers deze jongeren kunnen ondersteunen bij het vormen van hun identiteit en het verwerven van een eigen plek in de maatschappij.
Deze bundel roept op kinderen voldoende kansen te geven om te spelen en zich via hun spel te ontwikkelen en ook zelf het spel niet te verleren. Voor pedagogen en sociale werkers.
Dit boek legt uit dat de coronapandemie geen accident is, maar een logische consequentie van politieke keuzes gestoeld op egoïstische berekening.
Tien schrijvers en negen kunstenaars reflecteren vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken op actuele mondiale vraagstukken en ontwikkelingen.
Dit boek helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen.
Said El Haji, schrijver en NT2-docent, doet met veel humor en medeleven verslag van het zijn lessen aan mensen voor wie Nederlands de tweede taal is. Een ontroerende, soms pijnlijke, vaak geestige en altijd toegankelijke collage van menselijke verhalen.
Over de ontwikkeling van de academische industriële cultuur, de groei van een beroemdheidscultuur en de terreur van het publiceren. Maar ook en vooral over geven, vormen, inspireren en democratisch zijn.
Dit boek helpt professionals in zorg en welzijn om mensen te begeleiden bij het versterken van hun zelfregie en het vitaliseren en betrekken van hun netwerk bij het omgaan met problemen. Met aanvullend online studiemateriaal. 3de geactualiseerde druk.
Dit boek beschrijft de uitgangspunten van Steunend Relationeel Handelen (SRH) en hoe je ermee kunt werken om op een methodische wijze goede herstelgerichte zorg te bieden. Praktisch en met veel voorbeelden en hulpmiddelen. Voor professionals in de (O)GGZ maar voor training en opleiding.
Alledaagse persoonlijke ervaringen, gedachten en ideeën over verbinden en vertrouwen in de zorg. Van zorgverleners én zorgvragers. Met tips en aanbevelingen.
Een striemend manifest over crisis en hebzucht in tijden van corona. Over een oude wereld die afsterft en een nieuwe die nog geboren moet worden. Een oproep tot engagement.Op 1 in de top 10 non-fictie van Boek.be Op 2 in de top 10 non-fictie van Standaard der letteren
Dit boek legt een band tussen individuele levensverhalen en algemene sociologische theorieën en maatschappelijke verschijnselen. Voor studenten (en professionals) jeugd-, ouderen- of geestelijke gezondheidszorg.
Hoe kunnen we als zelfbewuste, activistische burgers onze individuele vrijheid en levenskwaliteit beschermen?
In dit boek onderzoekt Dominique Willaert, in een reeks brieven, hoe jongeren de wereld van morgen proberen vorm te geven.
Op 25 mei werd een man veroordeeld tot het koude asfalt... 'I can't breathe' waren zijn laatste woorden - Affiche met gedicht van Amina Belôrf
Een krachtig en inspirerend pleidooi om het roer om te gooien naar een sociale, duurzame en rechtvaardige samenleving.
Hoe werkt herstel en wat kunnen we daarvan leren? Voor iedere hulpverlener in de psychische zorg en het sociaal domein die werkt met herstelondersteunende zorg.
Een familiegeschiedenis die samenvalt met honderd jaar kolonisatie en dekolonisatie. Een meeslepend verhaal dat het relaas van een familie verweeft met de relaties tussen België en Congo.