Tien columns uit jaren '70 en '80 waarin dissident Vaculik op stilistisch meesterlijke wijze zijn gewone levenswandel verbindt met een ironisch inzicht in een algemenere, politieke situatie in zijn land.
9 columns van de Tsjechische publiciste en vertaalster die we kennen als geadresseerde van Kafka's Brieven aan Milena, maar die ook zelf geregeld publiceerde.
Poesjkin produceerde in verhouding niet zoveel proza, maar maar wát hij naliet zou voor al zijn grote landgenoten, van Gogol tot Tsjechov, het stilistisch ijkpunt bij uitstek worden.
Op zijn smartphone volgt de auteur het Antwerpse stratenplan en komt hij uit waar hij niet moet zijn. Het spannende verslag van een louterende wandeling met een einde dat even onbevredigend is als onverwacht
Een felle tekst die de lezer op zijn grondvesten doet daveren. Hij gaat, aldus Baillon zelf, over 'niet goed bij zijn zinnen zijn'.
Ik verafschuw bloed. Een afkeer die door een ervaring komt van niet alleen mijzelf, maar van heel mijn generatie.
In dit debuutverhaal voert Arnold Lustig de lezer binnen in het hoofd van Simon, die wacht op transport in het doorgangskamp Theresienstadt en temidden van de uitzichtloosheid zich vragen blijft stellen over goed en kwaad, leven en dood...
Een jongeman vindt in ene prullenbak een mislukte polaroidfoto van een meisje. Hij gaat naar haar op zoek en fantaseert over haar en zijn eigen leven.
In dit essay vatte Freddy De Vree voor het eerst het oeuvre van de ongrijpbare kunstenaar Broodthaers in al zijn nuances.
In de geraffineerde verhalen van Bernard Quiriny sluipt voortdurend de verontrusting binnen en ligt de fantastiek op de loer.
Deel 7 in de serie Belgica, een reeks met kortere teksten en verhalen uit de Vlaamse en Franstalige Belgische literatuur.
Zesde deel van het verzameld werk van deze grote Russische auteur. Met zijn theaterwerk en zijn sprookjes.
Het complete gepubliceerde verhalend werk uit 1880 en 1881. Met een beknopte beschouwing over Anton Tsjechovs jeugd en toelichtingen.
Émile Zola toont in vijf taferelen aan dat mensen sterven zoals ze hebben geleefd. Een parel van beknoptheid en suggestiviteit.
In veertien bravourestukjes van surrealistische humor etaleert Julio Cortázar het wonderbaarlijke van de alledaagsheid.
Een serie navrante, pakkende miniportretten, dramaatjes in een notendop die laten zien dat de vervreemding op de werkvloer nog steeds erg groot is.
Praag, de jaren na de communistische machtsovername van 1948. De Nováks hebben hun hele leven hard gewerkt en gespaard voor hun oude dag. Ze hebben slechts één wens: een reis naar het buitenland...
Een intimistisch portret over de condition humaine en het onverwoestbare verlangen van de mens naar een leven na de dood, naar onsterfelijkheid.
Proza van de Tsjechische dichter Karel Hynek Macha dat al even reflexief is als zijn gedichten.
Deze raamvertelling bevat een waaier aan verhalen waarin het hoofdpersonage gestalte geeft aan zijn seksuele obsessies.
Sexy, absurd, grappig, vertederend, bizar, gewaagd... verhalenbundel met homo-erotische verhalen van diverse auteurs.