Ik zou niet graag op een eiland leven View larger

Ik zou niet graag op een eiland leven

Een 'slechte' gehandicapte vertelt

9789064454202

Sold out

Data sheet

Uitgeverij overige uitgevers
Year 2006
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.

More info

Harry Theuns werd op 2 april 1953 geboren. Zuurstofgebrek in de hersenen leidde daarbij tot een blijvende zware fysieke handicap. Toen hij 50 werd, Harry woonde toen al lange jaren in Driehuizen in Schilde waar nog 14 andere gehandicapten verblijven, begon het idee te rijpen voor een boek over zijn leven. Ludo Abicht voerde met Harry een reeks gesprekken over dat leven en schreef die gesprekken uit.

Harry Theuns stierf op 10 mei 2006. Net op die dag werd de vormgeving van dit boek afgewerkt.

'Het trof me telkens weer dat Harry, ondanks z'n handicap, de dingen zo scherp kon stellen, zo goed kon inschatten. Dat heeft veel te maken met de ruimte en de mogelijkheden die hem aangeboden werden om z'n handicap te overstijgen. Harry is nieuwsgierig, leergierig, gevoelig, en zal, koste wat het wil, meepraten, meedenken en meedoen. Zo'n handicap is dan geen handicap meer!' - Jan Cap

'Harry, je bent niet alleen sociaal en politiek bewust, maar je bent ook actief, ik denk zo ongeveer de actiefste linkse militant onder alle gehandicapten in Europa!' Dat schrijft Ludo Abicht op het einde van dit boek.