Alle therapeuten gehad? View larger

Alle therapeuten gehad?

Nekpijn, hoofdpijn, rugpijn, whiplash, vermoeidheid, duizeligheid, spierreuma, hyperventilatie

9789088505140

Verkrijgbaar

Over SOLK, Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten en een echte uitweg ervoor, de psychosomatische therapie.

More details

17,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2015, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 136p.

More info

Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben last van gezondheidsklachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Denk aan nekpijn, hoofdpijn, rugpijn, whiplash, chronische vermoeiheidssyndroom, duizeligheid, spierreuma (fibromyalgie), hyperventilatie of prikkelbare darmsyndroom. Deze (stress)klachten worden ook wel SOLK genoemd: Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. SOLK-patiënten gaan vaak van de ene dokter naar de andere therapeut.

In veel gevallen kan psychosomatische therapie bij deze klachten een echte uitweg bieden. In dit boek maken we kennis met deze therapie en het duurzame resultaat dat hiermee bereikt wordt.

In Alle therapeuten gehad? wordt Kristel gevolgd, een vrouw die een whiplash oploopt met blijvende pijnklachten en uitvalverschijnselen. Kristel krijgt gedurende tien jaar te maken met uiteenlopende behandelingen, die niet duurzaam blijken te zijn. Totdat de huisarts haar doorverwijst naar een psychosomatische therapeut.

Het verhaal van Kristel wordt afgewisseld met korte theoretische analyses, verklaringen en de relatie naar de uiteindelijke oplossing. Tevens wordt een belangrijke rekensom gemaakt: wat heeft het traject haar en de maatschappij gekost. En hoe had het anders kunnen lopen als de behandeling tijdig een andere wending had gekregen (psychosomatische vroegdiagnostiek)?

Dit is een boek dat niet alleen iedereen met SOLK zou moeten lezen, maar zeker ook huisartsen, arbo-artsen en behandelaars. Michiel van Geloven schreef verschillende boeken over actuele thema’s in de gezondheidszorg. Alle therapeuten gehad? kwam tot stand in nauwe samenwerking met professionals uit de zorg.

Auteurs

Michiel van Geloven