Recht lezen 2 View larger

Recht lezen 2

samenvatten

Verkrijgbaar

Oefen stapsgewijs het samenvatten van uitspraken en andere teksten. Daarbij wordt aangesloten bij andere belangrijke juridische vaardigheden: het analyseren van casussen en jurisprudentie en het juridisch argumenteren.

More details

30,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2015, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

More info

Goed lezen is een van de basisvaardigheden van de jurist, niet alleen tijdens de studie maar ook in de praktijk. Recht lezen biedt een schat aan (online) oefeningen in tekstbegrip, woordenschat en samenvatten voor toekomstige juristen. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: niet alleen wordt de leesvaardigheid verbeterd, ook de kennis van het recht in de praktijk neemt toe.

In Recht lezen 2 oefenen studenten stapsgewijs het samenvatten van uitspraken en andere teksten. Daarbij wordt aangesloten bij andere belangrijke juridische vaardigheden: het analyseren van casussen en jurisprudentie en het juridisch argumenteren. Het grootste deel van de aangeboden teksten bestaat uit rechtelijke uitspraken in eerste aanleg. Daarnaast is er een apart hoofdstuk over uitspraken in hoger beroep of cassatie en een hoofdstuk over de taal van de wet. Ook wordt er geoefend met algemene voorwaarden, beleidsadviezen en onderzoeksrapporten. Hoewel deel 2 onafhankelijk van deel 1 gebruikt kan worden, bouwt het er wel op voort. De leesstrategieën en woorden uit deel 1 worden dan ook als bekend verondersteld.

Recht lezen 2 is bedoeld voor studenten aan (juridische) opleidingen in het hoger onderwijs: (HBO-)Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening, Bestuurskunde en economische opleidingen. Door de gekozen opzet is het zowel geschikt voor zelfstudie als voor taal- en ondersteuningslessen.

Voor studenten staan er op de bijbehorende website extra oefeningen en de antwoorden bij de oefeningen uit het boek.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jacky van den Dikkenberg