De dieetmythe


Nederlands | 25-05-2022 | 367 pagina's

9789057125638

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 24,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

‘De dieetmythe is fascinerend, en ik ben nu geobsedeerd door microben!’ – Nigella Lawson

‘Een intrigerende en originele kijk op de impact van voedsel op ons lichaam, onderbouwd door baanbrekend onderzoek.’ – Michael Mosley

• Waarom werken de meeste diëten niet?
• Waarom komt de een aan van een bepaald soort eten, en een ander niet?
• Waarom worden we steeds dikker, ondanks alle voedingsadviezen?

De antwoorden zijn veel verrassender – en fascinerender – dan je zou denken. De sleutel tot een goede gezondheid en gewichtsverlies ligt niet in de nieuwste dieetrage of in de eenvoudige mantra ‘minder eten, meer bewegen’, maar in de microben in ons lichaam. Alleen door te begrijpen wat ons eigen persoonlijke microbioom nodig heeft, kunnen we de verwarring rond moderne voeding wegnemen en onze darmen en lichaam gezond krijgen – en houden.
Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten ontrafelt Tim Spector veelvoorkomende misvattingen over vet, calorieën, vitaminen en voedingsstoffen. Gaandeweg leert hij ons bovendien de zin en onzin op voedingsetiketten te doorzien.

Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en is als arts verbonden aan Guy’s Hospital en St. Thomas’ Hospital. Hij is de hoofdonderzoeker van British Gut, het grote open-source wetenschapsproject over de diversiteit van het microbioom van de menselijke darmen. Hij verschijnt regelmatig op tv en schrijft onder meer voor The Guardian.

Biografie

TIM SPECTOR is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en arts-adviseur in Guy’s and St. Thomas’ Hospitals. Hij verschijnt regelmatig als deskundige op televisie en schrijft onder meer voor The Guardian. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds Ingelepeld.

Details

EAN :9789057125638
Auteur: 
Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Publicatie datum :  25-05-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :151 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :561 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :367