De borderline-dans View larger

De borderline-dans

9789057121593

Verkrijgbaar

20,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Year 2003
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

More info

De borderline-persoonlijkheidsstoornis kenmerkt zich door een explosief mengsel van verschijnselen, zoals het opvallende vermogen om schijnbaar zelfvertrouwen en charme plotseling te laten omslaan in hulpeloosheid, razernij en zelfmoordneigingen; manipulatief gedrag; extreme verlatingsangst; zwart-witdenken; permanente problemen en ruzies met anderen; weinig zelfrespect en een chronisch gevoel van leegheid. Zo'n twee procent van de bevolking lijdt eraan, waarvan driekwart vrouwen. Toch krijgt deze stoornis weinig aandacht.

Walkers persoonlijke ervaringen maken duidelijk waarom. Mensen die met borderline-patiënten in aanraking komen, voelen zich vaak schuldig en hebben het gevoel dat zij tekortschieten. Dit geldt niet alleen voor familieleden en vrienden, maar ook voor veel therapeuten.

Anthony Walker is psychiater. Hij was getrouwd met een borderline-patiënte en schreef een huiveringwekkend, fascinerend en meeslepend verslag van zijn relatie -- van de eerste ontmoeting tot het eind van zijn problematische huwelijk. Op een bewonderenswaardige manier is hij erin geslaagd om weer te geven hoe moeilijk het is om te leven met iemand met een borderline-stoornis -- en tegelijk hoe ellendig iemand zich voelt die eraan lijdt. Het boek besluit met praktische psychiatrische informatie en adviezen.

Auteurs

Anthony Walker