Muzisch-agogische methodiek View larger

Muzisch-agogische methodiek

Muzisch interveniëren in het sociaal werk

Verkrijgbaar

Een methode om met creatieve middelen veranderingsprocessen bij mensen in gang te zetten of te ondersteunen. De praktijkgerichte beschrijving, de levendige voorbeelden en de toepasbare uitwerking maken dit boek tot een heldere en praktische handleiding.

More details

25,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2015, 6de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

More info

Het werkveld van de sociale professional verandert razendsnel. Een creatieve en innovatieve beroepshouding is een onmisbare basis voor het professioneel handelen van deze tijd. In een tijdperk waarin 21st century skills voor elk beroep belangrijker worden, helpt deze uitgave sociale professionals een beroepshouding en specifieke vaardigheden te ontwikkelen om op doelgerichte en methodische wijze met mensen te werken.

Muzisch agogische methodiek beschrijft een methode om met creatieve middelen veranderingsprocessen bij mensen in gang te zetten of te ondersteunen. Bewegen, film, beeld, taal of muziek beïnvloedt het doelgerichte proces van een persoon. Met het inzetten van muzische methoden en middelen stel je als professional cliënten in staat zich beter te uiten en aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling. De praktijkgerichte beschrijving, de levendige voorbeelden en de toepasbare uitwerking van de muzische agogische methodiek als sociaal interventiemodel maken dit boek tot een heldere en praktische handleiding.

Deze herziene uitgave is geheel geactualiseerd en speelt in op de recente maatschappelijke ontwikkelingen en de transities in de sociale sector. Zo is Welzijn Nieuwe Stijl verwerkt in de methodiek en richt de uitgave zich op het ontwikkelen van een stevige beroepsidentiteit, waarbij 21st century skills centraal staan.

Muzisch agogische methodiek is geschreven voor studenten van sociale studies als Social Work, SPH, MWD, CMV en CT. Vanuit de achterliggende gedachte ‘een leven lang leren’ is de uitgave ook bedoeld voor ervaren professionals in zorg en welzijn.

Auteurs

Dineke Behrend


Marlies Jellema