Retourtje inzicht View larger

Retourtje inzicht

Creatief met diversiteit voor sociale professionals

Verkrijgbaar

Voor sociale professionals is het belangrijk inzicht te hebben in de vele facetten van hun eigen identiteit en die van anderen. Dit boek helpt hen daarbij.

More details

43,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2013, 2de geactualiseerde druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 344p.

More info

Voor sociale professionals is het belangrijk inzicht te hebben in de vele facetten van hun eigen identiteit en die van anderen. Retourtje inzicht helpt hen dit inzicht te ontwikkelen.

Het boek bevat drie leerroutes. In de route 'Denken' presenteren de auteurs theorieën en een diversiteitsmodel om met diverse aspecten van diversiteit te werken. Geïnspireerd door de Community Art-methode dagen zij in de route 'Doen' studenten uit om op een creatieve en praktische manier aan hun diversiteitscompetenties te werken. In het 'Dagblog van een reiziger' kunnen ze zich laten inspireren door het verslag van een zoektocht naar inzicht. Verder maken studenten kennis met kleurrijke professionals die laten zien hoe zij creatief omgaan met diversiteit.

Retourtje inzicht bevat veel opdrachten: individuele en groepsopdrachten, denk- en doeopdrachten, en real life- en filosofische opdrachten. In alle hoofdstukken wordt gewerkt met internetsites, films, portretten, muziek en theater.

Deze tweede druk is geheel geactualiseerd. Er is een gewijzigde hoofdstukindeling waarin de diversiteitaspecten en de uitwerking daarvan zijn uitgebreid. De leertaken zijn overzichtelijk aan het einde van ieder hoofdstuk opgenomen. De casuïstiek is aangevuld met actuele voorbeelden en er worden meer instrumenten voor het vinden van aansluiting (inclusie) aangeboden.

Dit alles maakt dit boek een verrassende reisgids voor iedereen die zich wil voorbereiden op het succesvol omgaan met diversiteit in welzijn, gezondheidszorg of onderwijs.

Auteurs

Toinette Loeffen


Herma Tigchelaar