Verzorgingssociologie View larger

Verzorgingssociologie

Visies op samenleven en zorg

Verkrijgbaar

Over vijf benaderingen in de sociologie: het structureel functionalisme en de systeemtheorie, het symbolisch interactionisme en de etiketteringstheorie, de disciplineringstheorie, de kritische theorie, en de civilisatietheorie.

More details

30,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2013, 2de geactualiseerde druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 276p.

More info

De groeiende individualisering, stress, anonimiteit, geweld, onverschilligheid van mensen jegens elkaar, het zijn de actuele en verontrustende verschijnselen van deze tijd. Ze roepen vragen op als hoe mensen zich ten opzichte van elkaar verhouden en welke zorg zij voor elkaar hebben: maatschappelijke vragen waar de sociologie zich van oudsher mee bezighoudt.

In Verzorgingssociologie wordt deze problematiek uitgewerkt aan de hand van vijf benaderingen: het structureel functionalisme en de systeemtheorie, het symbolisch interactionisme en de etiketteringstheorie, de disciplineringstheorie, de kritische theorie, en de civilisatietheorie. Elke benadering wordt geïllustreerd aan de hand van actuele teksten uit tijdschriften en dagbladen. Studenten kunnen na het bestuderen van het boek complexe probleemsituaties in de zorg, hulp- en dienstverlening analyseren en zijn in staat discussies te voeren over de context van cliëntproblemen, de uitwerking van professionaliteit naar de leefgebieden van cliënten en de ontwikkelingen rondom de verzorgingsstaat.

Deze tweede druk is geheel geactualiseerd. Nieuwe (wetenschappelijke) ontwikkelingen op allerlei thema's en gebieden zijn in de benaderingen ondergebracht.

Verzorgingssociologie is geschikt voor gevorderde studenten van zorg- en welzijnsopleidingen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Willem Visser