Schakels in de buurt View larger

Schakels in de buurt

Op weg naar nieuwe vormen van zorg en welzijn in de wijk

9789088501630

Verkrijgbaar

Over een project in Amersfoort waarin professionals uit zorg en welzijn 2 jaar hebben geëxperimenteerd met een nieuwe geïntegreerde individuele én wijkgerichte aanpak in zorg en welzijn.

More details

22,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2010, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

More info

Professionals in zorg en welzijn hebben te maken met nieuwe vraagstukken rond de zorg en ondersteuning van mensen met ernstige psychische, sociale en lichamelijke beperkingen. Aan de ene kant gaat het om basale ondersteuning in de woonsituatie, aan de andere kant betreft het de bevordering van participatie van deze burgers in de samenleving.
Zorg en welzijn kunnen niet langer gescheiden van elkaar aangeboden worden. Het vereist een nieuwe geïntegreerde individuele én wijkgerichte aanpak. Welzijn en zorg worden 'welzijnszorg'.

Deze ontwikkeling vraagt om professionals die zowel kunnen werken aan individuele ondersteuning als aan sociale samenhang en maatschappelijke participatie. In dit boek worden de resultaten gepresenteerd van een project waarin in drie wijken van Amersfoort twee jaar lang professionals uit zorg en welzijn geëxperimenteerd hebben met deze nieuwe benadering. Uit het onderzoek komt een nieuw type sociale professional naar voren. Een professional die weet te schakelen tussen mensen en organisaties. Een professional die goed op de hoogte is van wat er leeft in de wijk en die mensen, vraag en aanbod met elkaar weet te verbinden. Deze professional werkt niet solistisch, maar maakt deel uit van een wijkteam, zodat mensen met verschillende expertise elkaar kunnen aanvullen.

Auteurs

Trudy Dankers