Maatschappelijk werk in model


Nederlands | 02-09-2002 | 192 pagina's

9789066654808

Paperback / softback


€ 23,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

MAATSCHAPPELIJK WERK IN MODEL neemt het handelen van maatschappelijk werkers onder de loep. De hulpverlenende gesprekken die zij met cliënten voeren, worden door een zogenaamde sorteermachine gehaald. Geert van der Laan introduceerde deze "machine" in de vorm van een drie-wereldenmodel als hulpmiddel om de interactie tussen maatschappelijk werkers en cliënten te ontrafelen en te beoordelen.

Zorgvuldig hulpverlenen betekent onder meer dat de maatschappelijk werker door drie verschillende brillen kijkt naar een probleemsituatie, de cliënt en zichzelf als professional. Hij zorgt ervoor dat drie aspecten - feiten (het objectieve), normen en waarden (het sociale) en gevoelens (het subjectieve) - op een evenwichtige manier aan bod komen in het gesprek. Het leren onderscheiden en benoemen van deze aspecten is een voorwaarde om kritisch te kunnen reflecteren op het eigen handelen.

Aan de hand van uitgewerkte casuïstiek, opdrachten en verwijzingen naar diverse kwalificaties uit het Landelijk opleidingsprofiel helpt het boek hulpverleners hun werk te verantwoorden in methodisch-technisch, (beroeps)ethisch en persoonlijk opzicht.

Johan Bootsma is docent beroepsethiek binnen de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening van de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. Hij studeerde wijsgerige pedagogiek aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Details

EAN :9789066654808
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  02-09-2002
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :170 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :402 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192