God en zijn demonen View larger

God en zijn demonen

9789064457814

Verkrijgbaar

Parenti schreef een vlammend J'accuse, met veel aandacht voor de politieke eneconomische verstandhouding tussen de hoogste religieuze en politieke kringen.

More details

19,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2001
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

More info

Opperwezens wereldwijd hebben diepe sporen nagelaten: vooral bloedsporen en sporen van verbrande mensenbeenderen. Met God en zijn demonen schreef de Amerikaanse schrijver Parenti een vlammend Jaccuse.
God, Allah, de dalai lama, Moeder Teresa en allerhande sekteleiders: ze krijgen er allemaal van langs. 'God en zijn demonen is even baanbrekend als eerder werk van de auteur over geschiedenis, media en democratie', schreef een Amerikaanse krant. En Parenti zou Parenti niet zijn mocht hij geen aandacht besteden aan de politieke en economische verstandhouding tussen de hoogste religieuze en politieke kringen.

'God en zijn demonen laat geen spaander heel van de religieuze theorie en praktijk. Geestig, humoristisch en scherp: Parenti op z'n best.' Jacques R. Pauwels, historicus en auteur van onder andere De mythe van de 'goede oorlog' en Big business met nazi-Duitsland

Auteurs