Straf de armen View larger

Straf de armen

Het nieuwe beleid van de sociale onzekerheid

9789064456480

Verkrijgbaar

2de geactualiseerde druk, met een nieuw hoofdstuk over hoe de neoliberale staat de sociale onzekerheid verder vormgeeft.

More details

28,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2006 - 2010, 2de geactualiseerde druk - 2015, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 400p.

More info

Meer bestraffen. Dat is de laatste jaren het credo van het strafrechtelijke beleid geworden. En dat heeft niets te maken met het tweeluik 'misdaad en straf' maar wel met een nieuw be-leid van sociale onzekerheid, gebaseerd op economische deregulering en vermindering van sociale hulp. In het kader van deze neoliberale machtsgreep krijgt de gevangenis haar oor-spronkelijke rol terug: een weerspannige bevolking doen plooien naar de heersende economi-sche en morele orde.
Gebouwd op de ruïnes van de welvaartsstaat ontstaan zo de strafstaat. De strijd tegen de cri-minaliteit wordt het scherm waarachter de nieuwe sociale kwestie wordt verhuld: de veralge-mening van onzekere loonarbeid en de impact daarvan op de leefruimte en op de overlevings-strategieën van het stadsproletariaat.

Tweede druk, met een nieuw hoofdstuk over het theoretisch kader waarbinnen de neoliberale staat de sociale onzekerheid vormgeeft.

'Wacquant legt het Amerikaanse strafrechtelijke beleid, met onder meer de zerotoleran-cebenadering, die ook hier navolgers vindt, onder het fileermes.' – Rik Van Cauwelaert, Knack

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Loïc Wacquant