Dokter van het volk View larger

Dokter van het volk

9789064454974

Sold out

Het verhaal over bijna 40 jaar Geneeskunde voor het Volk en de autobiografie van zijn stichter Kris Merckx. Een verhaal van strijd voor gratis, toegankelijke en kwaliteitsvolle geneeskunde.

More details

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2008
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 422p.

More info

Op 4 januari 1971 opende Kris Merckx de eerste groepspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken. Het project is een succesverhaal geworden, met veel concrete realisaties. Het staat voor gratis geneeskunde van hoge kwaliteit en voor gelijke toegang voor iedereen. Het betekent in groep werken: medisch, wetenschappelijk, sociaal en internationaal.
Geneeskunde voor het Volk raakte bekend omdat de patiënten er geen remgeld moeten betalen. Gezondheidszorg is een sociaal recht, geen liefdadigheid. Ziekte en gezondheid hebben voor een groot stuk te maken met de levensomstandigheden. Geneeskunde voor het Volk, dat is dokteren aan mens en maatschappij.

In dit boek komt de ervaring en aanpak van een Dokter van het volk tot leven. Maar ook die van de collegas in de elf groepspraktijken van Geneeskunde voor het Volk. Het zijn verhalen en situaties van lief en leed, van vriendschap en strijd, geplukt uit het vertrouwde dokterskabinet en uit het hart van de acties. Van Meneer doktoor tot kameraad dokter. Een meeslepend leesboek, met een visie op de gezondheidszorg van morgen. Na bijna 40 jaar telt Geneeskunde voor het Volk 11 groepspraktijken, 56 dokters, paramedisch personeel (18), vast ander personeel (63) en 98 vrijwilligers.

U kunt Kris Merckx uitnodigen om zijn verhaal te komen vertellen. Alle info vindt u in de pdf-flyer te downloaden via de link rechts op deze pagina onder de cover

Kris Merckx blogt!

Kris Merckx bij Phara (Canvas): herbekijk de uitzending

Auteurs

Kris Merckx