Van eiland tot wereld View larger

Van eiland tot wereld

Appél voor een menselijke samenleving

9789064454936

Sold out

Over de staat van de wereld en hoe hem beter te maken.

More details

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2008
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 264p.

More info

De staat van onze wereld en hoe hem beter te maken...

Wanneer mensen wereld- en burgeroorlogen uitgevochten hebben, de aarde verknoeid hebben en extreme armoede naast megarijkdom laten woekeren, wanneer mensen op de wereldwijde markten economische oorlogen voeren en in de loopgraven daarvan elke dag tienduizenden omkomen en honderdduizenden anderen hun inkomen verliezen, wanneer de mensen hun bestaan uit handen hebben gegeven en vergeten zijn dat zij rechten hebben... dan kiemt de weerstand, dan steekt het protest de kop op, dan groeit onstuitbaar het verzet, dan is daar opnieuw de onuitroeibare wil om de samenleving menselijk te maken...

Op de hele planeet verenigen mensen zich in de Beweging voor een Menselijke Samenleving. Ze weten dat het anders kan, dat mensen ook verstandig, sociaal en vooruitziend kunnen zijn, dat ze dromen koesteren, dat het mogelijk is om een meer menselijke wereld te maken.
Uit alle streken komen ze naar het eiland Pala, de afgevaardigden en gekozenen van vele gezindheden en levensopvattingen, van vele beroepen en bezigheden. Wat hen bindt is hun gezamenlijke opdracht om op Pala het verhaal van de goede mensensamenleving te schrijven, hun Programma voor een menselijke samenleving.

Dirk Barrez stelt zijn boek voor in 60 seconden

Auteurs