Schrijfgids voor Social Work View larger

Schrijfgids voor Social Work

Verkrijgbaar

Concrete, praktische tips en adviezen voor het schrijven van teksten in het sociaal werk. Schrijver, lezer én doelen van de tekst staan centraal. Voor studenten van sociale studies en ervaren professionals.

More details

20,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2016, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 152p.

More info

In het sociaal werk schrijf je niet alleen óver cliënten, maar ook voor en met cliënten. Hoe en wat je schrijft, bepaalt het inhoudelijke effect van de tekst en hoe je je profileert als deskundig professional. Een doeltreffende tekst is leesbaar, kort, bondig en correct geschreven. De Schrijfgids voor Social Work biedt hierbij concrete, praktische tips en adviezen.

In de uitgave staan de schrijver, de lezer en de doelen van teksten centraal. Ook de verschillende tekstsoorten waar sociaal werkers mee te maken krijgen, worden besproken. Wanneer schrijf je een e-mail en wanneer een brief? Waar moet je op letten als je over de cliënt schrijft, hoe geef je een rapport inhoud en vorm en hoe schrijf je in het kader van projectmatig werken een doeltreffende tekst? Hoe zorg je voor een duidelijk onderscheid tussen feiten, meningen en interpretaties en hoe stel je bij al je teksten de vragen van de lezer centraal?

De Schrijfgids voor Social Work is bestemd voor studenten van sociale studies. Ook voor ervaren professionals is het een handig en praktisch boek dankzij de concrete en praktische tips en adviezen.

Auteurs


Kim Hartenberg-ter Hedde