Schrijfgids voor economen View larger

Schrijfgids voor economen

Scripties, papers en rapporten in business, finance en management

Verkrijgbaar

Dit boek bespreekt alle taalkundige en technische aspecten die van belang zijn bij het schrijven van economische teksten, zoals essays, papers, scripties, rapporten, verslagen en analyses.

More details

29,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2015, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 232p.

More info

Van economen wordt verwacht dat zij teksten van hoog niveau kunnen produceren. Dit begint al tijdens de studie met (wetenschappelijke) teksten zoals essays, papers en scripties, en gaat verder in de beroepspraktijk met rapporten, verslagen en analyses. Schrijfgids voor economen is een hulpmiddel bij het schrijven van zulke teksten.

In dit boek wordt het schrijfproces van het begin tot het einde doorgenomen met als uitgangspunt de normen die gelden binnen het economisch vakgebied. De verschillende stappen zijn geïllustreerd met schema’s, overzichten en veel voorbeelden uit de economie. In de laatste hoofdstukken van het boek passeren de eerder besproken taalkundige en technische aspecten nog eens de revue. Op de website bij het boek staan extra oefeningen en voorbeelden, evenals een interactieve test ‘Komt mijn werkstuk of scriptie af?’

Deze vierde druk is geheel vernieuwd. Uitgangspunt hierbij zijn veranderingen binnen de opleidingen (met name door de invoering van de bachelor-masterstructuur en de wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) en het vakgebied. Hierdoor is er steeds meer aandacht voor onderzoek en voor het ‘wetenschappelijk’ niveau daarvan.

Wijzigingen zitten met name in de opbouw: deze volgt nu de stappen die gezet worden bij het schrijven. Daarnaast is Schrijfgids voor economen nog praktischer geworden: uitleg wordt afgewisseld met handvatten, formats, tips en adviezen om efficiënt (snel) en effectief (goed) een scriptie, paper of rapport te schrijven.

Schrijfgids voor economen is bedoeld voor studenten van opleidingen op het gebied van business, finance en management.

Auteurs

Susanne van Hoek-Gerritsen