Schrijven voor welzijnswerkers View larger

Schrijven voor welzijnswerkers

Verkrijgbaar

25,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2005, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 220p.

More info

In de welzijnssector wordt veel geschreven. Vaak kost het werkers moeite om tussen hun andere werkzaamheden door snel en helder te formuleren. Toch is beter schrijven eenvoudig te leren!
Dit boek besteedt in de eerste plaats aandacht aan de meest voorkomende briefsoorten en aan rapportage. Daarnaast komen folders, circulaires, notulen en persberichten aan bod, evenals eenvoudige notities en werkstukken. Tot slot worden de meest elementaire spellingskwesties kort behandeld.
Schrijven voor welzijnswerkers is opgezet als een werkboek, met stap-voor-stap-opdrachten en korte, verduidelijkende teksten en voorbeelden. De voorbeelden en opdrachten sluiten aan bij de beroepspraktijk van de sociaal dienstverlener en de sociaal-pedagogisch werker.

In deze tweede, herziene druk zijn de voorbeelden geactualiseerd, wordt het gebruik van e-mail geïntroduceerd en is vooral in het onderdeel formuleren het aantal oefeningen uitgebreid.

Anatole Venema is als docent schriftelijke communicatie verbonden geweest an de Hogeschool INHOLLAND. Ze werkt nu zelfstandig.

Doelpubliek: MBO, HBO, Volwasseneducatie

Auteurs

Anatole Venema