Fado View larger

Fado

De tranen van de Taag

9789064451676

Verkrijgbaar

Fado, de unieke, ongrijpbare versmelting van nostalgie, melancholie en hoop. Portugezen noemen het saudade, maar vraag ze niet om een duidelijke definitie van die term. Met dit boek reist u naar de diepe ziel van Portugal met de fadomuziek als gids.

More details

17,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2000, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

More info

Dit boek is een heel bijzondere rondleiding door Lissabon en Coimbra. De gids is de fadomuziek die u door stegen en oude barrio's voert, een beetje als een zwerfhond die, schuw omkijkend, door de nachtelijke straten loopt. En deze gids nodigt de lezer voortdurend uit in kroegen en restaurants waar de geur hangt van bacalhau en van olijfolie en waar een goede wijn geserveerd wordt. De Portugese fado is uitgegroeid tot een manier van leven, een ethiek. Fado, dat is de unieke, ongrijpbare versmelting van nostalgie, melancholie en hoop. Portugezen omschrijven het als saudade, maar vraag ze niet om een duidelijke definitie van die term. De fado heeft een verre oorsprong en dit boek biedt de lezer een emotionele rondleiding aan langs alle takken van zijn afstamming. Van Maria Severa, Alfredo Marceneiro en Hermínia Silva tot Amália Rodrigues. Fado. De tranen van de Taag is een heel bijzondere reisgids voor wie meer wil weten over de diepe ziel van Portugal.
"Pas als je ouder wordt, besef je dat een argeloze ontmoeting kan ontsporen tot wat liefde wordt genoemd, erger nog: tot een passie."

"Fado. De tranen van de Taag: een vers in port gevat, laat Lambrechts uw tolk zijn." - Dirk Van Esbroeck

"Al lezende geeft men zich rekenschap van de taaie vitaliteit van de fado..." - Koen De Cauter

Auteurs

Dirk Lambrechts