Mindfulness en de transformatie van wanhoop View larger

Mindfulness en de transformatie van wanhoop

Werken met mensen met een suïciderisico

9789057124570

Verkrijgbaar

Hoe kun je op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie, MBCT, aanbieden aan cliënten die worstelen met suïcidegedachten? Dit boek beschrijft de optimale behandeling voor risicopatiënten.

More details

54,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Year 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 326p.

More info

Hoe kun je op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie (MBCT) aanbieden aan cliënten die worstelen met suïcidegedachten?

Mindfulness en de transformatie van wanhoop beschrijft de optimale behandeling voor risicopatiënten. Het is een praktisch boek, vol compassie en wijsheid, gebaseerd op uitgebreid onderzoek en klinische ervaring.

Het biedt inzicht in het ontstaan en de instandhouding van suïcidaal gedrag. Het geeft richtlijnen voor het opstellen van een crisisplan, het voorkomen van uitval en het afstemmen van alle afzonderlijke sessies van het achtweekse MBCT-programma op deze kwetsbare doelgroep. Daarnaast geeft het boek aanwijzingen voor het opleiden van MBCT-trainers.

"De auteurs beschrijven hoe ze het MBCT-programma nauwkeurig hebben bijgesteld om problemen aan te pakken zoals het hoge percentage uitvallers onder mensen met het grootste suïciderisico. En het resultaat is prachtig: de meest kwetsbare mensen zijn sterk gebaat bij deze aangepaste versie van MBCT, vergeleken bij gangbare behandelingen en psycho-educatie. Ik hoop werkelijk dat dit programma beschikbaar komt voor iedereen die het nodig heeft." – Dr. Susan Bögels, hoogleraar psychologie, Universiteit van Amsterdam

Auteurs


Melanie Fennell


Thorsten Barnhofer


Rebecca Crane


Sarah Silverton