Schematherapie


Nederlands | 14-11-2012 |

9789057123542

Paperback / softback


€ 44,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Schematherapie is uiterst effectief bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het succespercentage is hoog, er is weinig uitval en de kosten zijn lager dan die van veel andere behandelingen.

Dit praktische boek is een algemene inleiding voor behandelaren en therapeuten in opleiding. Het legt uit wat een schemamodus is, bespreekt welke verschillende modi onderscheiden kunnen worden, en hoe die modi zich kunnen uiten bij verschillende persoonlijkheidsstoornissen.

Het eerste deel van het boek gaat in op de casusconceptualisatie in modustermen - en hoe die met de cliënt moet worden ontwikkeld en gedeeld. Het tweede deel behandelt de therapeutische relatie en de diverse therapeutische methoden en technieken die gebruikt kunnen worden bij de verschillende modi, mede aan de hand van voorbeelden uit de klinische praktijk.

Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie en experimentele psychopathologie aan de Universiteit Maastricht. Van hem en Hannie van Genderen verscheen eerder bij Uitgeverij Nieuwezijds Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis. Gitta Jacob is Privatdozent aan de vakgroep klinische psychologie en psychotherapie van de Albert-Ludwigs-Universität te Freiburg, Duitsland.

Details

EAN :9789057123542
Auteur: 
Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Vertaler : Guido Sijbers
Publicatie datum :  14-11-2012
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :239 mm
Breedte :160 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :464 gr
Status : Bestelbaar