Interculturele psychologie


Nederlands | 28-01-2019 | 262 pagina's

9789046906552

Paperback / softback


€ 34,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

De omgeving waarin we wonen, werken en naar school gaan wordt steeds diverser. In de grote steden heeft een aanzienlijk deel van de bevolking een migratieachtergrond. We moeten ons meer dan ooit bezighouden met culturele verschillen en de spanningen die zij met zich meebrengen. Interculturele psychologie geeft inzicht in de vraag hoe men in de beroepspraktijk om kan gaan met de uitdagingen rondom culturele verschillen.

Het boek gaat vooral in op de vraag hoe mensen effectief om kunnen gaan met andere culturen in verschillende toepassingsgebieden, zoals werk, onderwijs en opvoeding. De auteurs bespreken actuele maatschappelijke thema's als radicalisering en gaan in op de kansen die culturele diversiteit biedt. Om de lezer tijdens het bestuderen van het boek actief aan het denken te zetten, zijn reflectievragen toegevoegd.

Interculturele psychologie is een herziene uitgave van de uitgave Crossculturele psychologie. De psychologische benadering van culturele verschillen is gebleven, maar het accent is verschoven van crosscultureel naar intercultureel. De vraag op welke manier culturen van elkaar verschillen staat daarmee minder centraal. Het boek gaat vooral in op de vraag hoe mensen effectief om kunnen gaan met andere culturen.

Dit boek is geschreven voor studenten van de hbo-opleidingen als Social Work, HRM en Toegepaste Psychologie en de universitaire opleiding Psychologie. Daarnaast is het boek geschikt voor professionals die te maken krijgen met vragen over culturele verschillen.

Jan Pieter van Oudenhoven is emeritus-hoogleraar crossculturele psychologie. Hij heeft de Interculturele Effectiviteits Training ontwikkeld. Karen van der Zee is werkzaam aan de Vrije Universiteit Amsterdam als hoogleraar Interculturele Competentie en decaan van de faculteit Sociale Wetenschapper. Als Chief Diversity Officer is zij verantwoordelijk voor het diversiteitsbeleid van de universiteit.

Details

EAN :9789046906552
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  28-01-2019
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :171 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :427 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :262