Waar is Warhol? View larger

Waar is Warhol?

9789068686975

Verkrijgbaar

Zoek Andy Warhol op 12 zoekprenten van even zoveel iconisch momenten uit de kunstgeschiedenis en vind talrijke historische figuren en kunstwerken. Een alternatieve, geïllustreerde gids van de kunstgeschiedenis voor jong en oud.

More details

12,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Thoth
Year 2016
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 40p.
Extra 24 x 32 cm - met 12 beeldplaten

More info

Als Andy Warhol door de tijd had kunnen reizen, waar was hij dan naartoe gegaan? Om daar achter te komen krijgt hij in Waar is Warhol? zijn eigen tijdmachine...

Ga met Andy mee en maak een reis door de geschiedenis van de kunst. Hij duikt op in twaalf
iconische momenten uit de kunstgeschiedenis, van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel tot Jean-Michel Basquiat in de straten van New York, van de Franse impressionisten in Trouville tot de Duitse modernisten in het Bauhaus. Aan de lezer de taak hem tussen de andere aanwezigen op te sporen. Al speurend naar Andy zal de lezer tussen de menigte talrijke bekende historische figuren en kunstwerken uit de betreffende periode herkennen.

Elk tafereel is minutieus uitgewerkt op basis van uitvoerig archiefonderzoek door kunsthistorica Catherine Ingram en met gevoel voor detail getekend door Andrew Rae. Met zijn leerzame, grappige en visueel aantrekkelijke beeldplaten is Waar is Warhol? de alternatieve, geïllustreerde gids van de kunstgeschiedenis voor jong en oud.

Auteurs

Catherine Ingram


Andrew Rae