De mythe van de groene economie View larger

De mythe van de groene economie

9789462670594

Verkrijgbaar

Dit boek ontrafelt de mythe van de groene economie in al haar dimensies - emissiehandel, duurzaam consumeren, bevolkingscontrole, technologisch optimisme... 3de geheel herziene editie, met een eerste balans van de klimaattop in Parijs.

More details

19,90 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 368p.

More info

'Een verbluffend boek.' 'Drukt je met de neus op de feiten.' 'Zelden zo een overtuigende wake-upcall gelezen.' 'Een must voor iedereen die zich zorgen over de toekomst maakt.' 'Ik ken geen ander boek dat zo helder, bevattelijk en beknopt de ecologisch-sociale crisis in beeld brengt.'
De eerste uitgave van De mythe van de groene economie in 2012 joeg een kleine schokgolf door de groene beweging.

Het boek vertrok vanuit de vaststelling dat grote bedrijven, banken en lobbyisten mee op de golf van de groene economie surfen. Anneleen Kenis en Matthias Lievens ontrafelden de mythe van de groene economie in al haar dimensies: van emissiehandel tot duurzaam consumeren, van bevolkingscontrole tot technologisch optimisme.
Vier jaar later zorgen de auteurs voor een update. Met onder andere een eerste balans van de klimaattop in Parijs. Want hun analyse is actueler dan ooit: de transitie naar een duurzame toekomst kan niet zonder diepgaande en snelle maatschappijverandering. En zo’n verandering vraagt precies meer sociale gelijkheid, meer democratie en minder markt.

'Matthias Lievens en Anneleen Kenis doorprikken in hun boek valstrikken en fabeltjes van het huidige milieubeleid.' - De Morgen

'Binnen de perverse logica van het kapitalisme is er geen uitweg uit de ecologische crisis, dat wordt glashelder uiteengezet.' - MO* magazine

Dit boek op Facebook

Auteurs

Anneleen Kenis

Anneleen Kenis is als postdoctoraal onderzoeker van het FWO-Vlaanderen verbonden aan het departement voor aard- en omgevingswetenschappen (KU Leuven).


Matthias Lievens

Matthias Lievens is docent wijsbegeerte aan de KU Leuven en doet onderzoek over de transformaties en crisis van de democratie.