Uit de olie View larger

Uit de olie

9789491297908

Sold out

In een persoonlijk relaas laat de auteur zien hoe achter de schermen van de wereld van goedkope fossiele energie de spanning zich opbouwt, maar biedt hij ook een nieuw perspectief op duurzame energie.

More details

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

More info

We stevenen na de dotcom-zeepbel en de financiële crisis van 2008 af op een volgende grote crisis. Die komt voort uit ons blinde vertrouwen in goedkope fossiele energie ongeacht of we die wel kunnen winnen, financieren en verbranden.
Dat zegt Jeremy Leggett. Hij kent de energiewereld van binnen en van buiten. Hij laat zien hoe achter de schermen de spanning zich opbouwt.
Als oprichter van de Peakoil Taskforce (een op de overheid gerichte denktank van bezorgde Britse industriëlen) en als voorman van het Carbon Tracker Initiative (een prestigieuze organisatie die zich beijvert om de energierisico's voor investeerders zichtbaar te maken) benadert Leggett beleidsmakers en ondernemers op het hoogste niveau.

Uit de olie is een persoonlijk verslag van vele, soms hilarische pogingen om het centrum van de macht de werkelijke toestand duidelijk te maken, zodat beslissingen voortaan worden ingegeven door feiten en cijfers, vóór een gezonde aarde en een stabiele wereldeconomie.
Uit de olie is een reis door de menselijke geest, langs muren van ontkenning. Het biedt hoop, omdat we een nieuw perspectief al in onze handen houden: de duurzame energiemaatschappij. Het is een kwestie van ruimte geven en laten ontkiemen.

Download

Auteurs

Jeremy Leggett