De paradox van Hayek View larger

De paradox van Hayek

Vrijheid als privilege

9789491297618

Verkrijgbaar

Dit toegankelijk en met veel voorbeelden gestoffeerd boekje maakt brandhout van de theorieën van Friedrich von Hayek, die pleit voor de absolute vrijheid van de ondernemer.

More details

17,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 158p.

More info

Kent u Friedrich von Hayek? Beroemd denker. Nobelprijswinnaar. Patroonheilige van alles wat rechts is, van Mark Rutte in Nederland tot Bart De Wever in Vlaanderen. Zijn centrale these: inmenging van de staat in de economie is een beperking van de vrijheid van de mens. Zijn alternatief: de absolute vrijheid van de ondernemer.

Hayek, met zijn Nobelprijs, zijn publicaties en zijn invloed op hele generaties politici en economen zal het wel weten, zeker? Toch maken de auteurs in dit toegankelijk en met veel voorbeelden gestoffeerd boekje brandhout van zijn theorieën. Uitvoerig puttend uit onderzoek naar hedendaagse arbeidsverhoudingen en -organisatie stellen ze onomwonden: Hayek leidt tot vrijheid voor de elite en armoede voor de werkende mensen.

Als de sociale strijd ook een strijd is om de hegemonie van ideeën is het ontmaskeren van de pin-up van Nieuw Rechts stevige munitie.

Download

Auteurs


Van dezelfde auteur:

Karim Zahidi