De Israëllobby View larger

De Israëllobby

9789064457951

Verkrijgbaar

Lucas Catherine onderzoekt in dit boek wie binnen het Belgische establishment Israël steunt en waarom.

More details

16,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2001
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

More info

Israël weet zich verzekerd van een stevige lobbygroep, ook in België. Dat zo'n Israëllobby bestaat, is op zich niet zo relevant. Er zijn zoveel lobbygroepen. Wel relevant is waarom groepen, partijen en individuen zich in een lobby integreren, en, in dit geval, waarom ze zich achter Israël scharen. Want het gaat wel degelijk om een pressiegroep die de belangen van de staat Israël verdedigt, en niet louter die van de joodse religieuze gemeenschap.

Lucas Catherine onderzoekt in dit boek wie binnen het Belgische establishment Israël steunt en waarom. Vaak blijken die verdedigers van Israël politici en intellectuelen te zijn die in hun eigen ideologie raakpunten met die van Israël vinden. Welke zijn die raakpunten, hoe gaan zij te werk en hoe effectief zijn ze?

'Al meer dan drie decennia voert Catherine strijd tegen een bevooroordeelde beeldvorming over de Arabische wereld, de islam en het Israëlisch-Palestijns conflict. Hij combineert heldere argumenten met een krachtige stem die de controverse niet schuwt.' Erwin Jans, dramaturg en essayist

Auteurs