Op mensenmaat View larger

Op mensenmaat

Stof voor een socialisme zonder blauwe plekken

9789064455070

Verkrijgbaar

Op mensenmaat geeft een stem aan wie de crisis aan den lijve ondervindt en reikt stof aan voor een socialisme zonder blauwe plekken, voor een maatschappijvisie op mensenmaat. Stof tot debat, stof tot verandering..

More details

15,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2009
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

More info

Jarenlang waren alleen de free marketeers te horen. In allerlei burgermanifesten hoorde je: het eigenbelang zorgt voor de economie en voor de welvaart. Een moderne ketter die anders durfde te beweren. De financiële crisis heeft die heilige huisjes omvergeblazen. Banken en bedrijven staan beduusd in de bedelrij voor steun van de vermaledijde overheid.

We staan voor turbulente tijden. Werkloosheid? Flexibiliteit? De pensioenen en sociale uitkeringen naar omlaag? De openbare dienstverlening afbouwen? Hoezo, na de crisis precies dezelfde recepten als ervoor?

Op mensenmaat geeft een stem aan wie de crisis aan den lijve ondervindt. Het vertrekt vanuit de buik van de samenleving. Het reikt eenvoudige, haalbare maatregelen aan: een overheidsbank, geen afdankingen in bedrijven die winst maken, btw-verlaging op gas en elektriciteit, het kiwimodel.
Vandaag zijn we allemaal socialisten, schreef het magazine Newsweek onlangs. Op mensenmaat kijkt verder dan het eendagssocialisme. Het reikt stof aan voor een socialisme zonder blauwe plekken. Stof voor een maatschappijvisie op mensenmaat. Stof tot debat, stof tot verandering.

Met een nawoord over het programma van Jean-Marie Dedecker.

Auteurs

Peter Mertens