De Cirkel van veiligheid-interventie View larger

De Cirkel van veiligheid-interventie

Het bevorderen van gehechtheid in vroege ouder-kindrelaties

9789057124334

Verkrijgbaar

Het complete handboek voor de Cirkel van veiligheid-interventie (CVV-I) voor gehechtheidsproblemen van kinderen tot 5 jaar en hun verzorgers.

More details

59,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Year 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 432p.

More info

Dit is het complete handboek voor de Cirkel van veiligheid-interventie (CVV-interventie), het programma dat wereldwijd wordt toegepast bij gehechtheidsproblemen van kinderen tot 5 jaar en hun ouders of verzorgers. Op basis van dertig jaar onderzoek naar gehechtheid en vroege interventies beschrijven de auteurs de theorie en technieken van de CVV.

Bij de behandeling staat de bespreking van filmopnamen centraal die de gehechtheidsproblemen tussen ouder en kind op een toegankelijke manier verduidelijkt. Aan gehechtheidsproblemen liggen niet zozeer gedragsproblemen van het kind ten grondslag, als wel gevoeligheden die voortkomen uit de opvoeding van de ouders. Inzicht daarin komt de band tussen ouders en kind ten goede, en stimuleert hun ontwikkeling en welbevinden.

Dit boek biedt scherpe observaties en rijke inzichten in ouder-kindinteracties en -relaties. Het bevat uitvoerig beschreven voorbeelden, concrete instructies, protocollen en hand-outs en is bedoeld voor therapeuten, psychiaters en andere professionals die opvoedingsgerelateerde problemen behandelen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Bert Powell


Van dezelfde auteur:

Glen Cooper


Van dezelfde auteur:

Kent Hoffman


Bob Marvin