Sterk aan het werk


Nederlands | 07-10-2011 |

9789046902776

Paperback / softback


€ 25,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Veel NT2-cursisten hebben het gevoel niet goed tot hun recht te komen in een sollicitatieprocedure, op hun stage of werk. De algemene NT2-methodes richten zich wel op de talige vaardigheden die werkenden en werkzoekenden nodig hebben, maar niet op de benodigde sociale competenties. Het zijn juist deze sociale competenties die anderstaligen vaak nog missen om in een voor hen vreemde cultuur werk te kunnen vinden, te kunnen houden en carrière te kunnen maken.

Sterk aan het werk geeft hun praktische handvatten om zich ook deze vaardigheden eigen te maken. Het gaat hierbij om kwesties zoals zelfvertrouwen, respect voor jezelf en anderen, verantwoordelijkheid, eigen keuzes maken en contact met anderen. In verschillende opdrachten leren de cursisten de stof toe te passen op hun eigen situatie, oefenen ze de Cruciale Handelingen en trainen ze hun taalvaardigheid.

Bij Sterk aan het werk hoort een website met filmpjes, telefoongesprekken en ander materiaal voor cursisten. Via de website kunnen docenten een dvd bestellen waarop, naast deze filmpjes en telefoongesprekken, een docentenhandleiding staat met didactische tips en extra oefenmateriaal.

Sterk aan het werk kan naast andere NT2-taalmethodes gebruikt worden om cursisten vanaf niveau A2 voor te bereiden op of te ondersteunen in hun stage of (vrijwilligers)werk. Het is ook geschikt voor deelnemers aan re-integratietrajecten of cursussen Nederlands, en studenten aan een mbo-opleiding op niveau 1 en 2 die extra ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van taal en sociale competenties.

Dorothé Pietersma is loopbaancoach en docent NT2. Ze schreef eerder Zwart op wit Praktische schrijfvaardigheid voor volwassenen.

Details

EAN :9789046902776
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  07-10-2011
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :169 mm
Dikte :9 mm
Gewicht :196 gr
Status : Bestelbaar