Penwortel View larger

Penwortel

Belgica 14

9789491738067

Verkrijgbaar

Deze novelle onderzoekt de betekenis van familieverhalen, van verbondenheid met een landschap en van nationale gevoelens in een zo weinig nationalistisch land als België.

More details

8,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Voetnoot
Year 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 56p.
Extra 10,5 x 16,5 cm

More info

In het verhaal Penwortel worstelt Lise Stevin met de rouw om haar moeder, met de noodzaak het ouderlijk huis op te ruimen en met een uitzichtloos beroepsleven. Op een zondag in juni ontdekt ze in een lade van een commode een bundel oude familiepaperassen. Wanneer ze de documenten ontcijfert, dringen zich de geschiedenissen op die het leven van haar ouders bepaalden.
In Penwortel onderzoekt Leen Huet [1966] de betekenis van familieverhalen, van verbondenheid met een landschap en van nationale gevoelens in een zo weinig nationalistisch land als België. Is er nog toekomst voor deze bijzondere politieke constructie? Wat met de burgers die België graag als een oude, comfortabele jas beschouwen? En hoe ziet Lise's toekomst eruit?

In het Nawoord gaat Dirk Leyman in op Leen Huets literaire oeuvre en haar verbondenheid met de Franstalige Belgische literatuur.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Leen Huet