Lijkententoonstelling View larger

Lijkententoonstelling

9789491921315

Verkrijgbaar

Hassan Blasim is nietsontziend in zijn verhalen, voor hemzelf en de wereld om hem heen, choqueert en betovert - kortom, zijn werk slaat in als een bom en laat je niet meer los.

More details

20,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Year 2017
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 168p.

More info

Van keihard realisme in één sprong naar de meest absurdistische droomwerelden, van de pot gerukte, bizarre situaties en literaire overpeinzingen, over leven en dood in vernietigende oorlogssituaties tussen Irak en Iran of de Verenigde Staten, over terrorisme, het lijden en lot van een individu in een tijd vol verschrikkingen, armoede, sektarische culturen en mensensmokkel, dit alles gepaard met soms vuilbekkende humor, die ons als lezer soms verrast en bij de strot grijpt - dat is Hassan Blasim. Hij is nietsontziend in zijn verhalen, voor hemzelf en de wereld om hem heen, choqueert en betovert - kortom, zijn werk slaat in als een bom en laat je niet meer los.

"Zo voelt het dus om een burger te zijn in Irak, of vluchteling in Europa: komisch en wreed, te absurd voor woorden en tegelijkertijd doodnormaal. Hassan Blasim gaat het wrede sprookje van de werkelijkheid te lijf met wapens die er een overtuigend effect op hebben: verbeeldingskracht en gevoel voor taal. Zijn verhalen zijn fantastisch, in iedere betekenis van het woord." - Hans Maarten van den Brink

"Misschien wel de beste Arabische schrijver van dit moment." - The Guardian

Uit het Arabisch vertaald door Djûke Poppinga & Richard van Leeuwen. Met dank aan Hisham Hamad.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Hassan Blasim